tromaktiko: Αποτρόπαιο θέαμα στην Κύπρο: Μαζική δηλητηρίαση γάτων στο Δασούδι

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Αποτρόπαιο θέαμα στην Κύπρο: Μαζική δηλητηρίαση γάτων στο Δασούδι



Ακόμη ένα κρούσμα κακοποίησης και θανάτωσης ζώων σημειώθηκε χρονιάρες μέρες στη Λεμεσό...

Σε ανακοίνωσή του, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου κάνει αναφορά σε τηλεφώνημα που δέχτηκε από Ρωσίδα τουρίστρια η οποία ανακάλυψε ότι τουλάχιστον 10 γάτοι δηλητηριάστηκαν. Η Ρωσίδα τουρίστρια εδώ και ένα μήνα φρόντιζε και τάιζε γάτες που βρίσκονταν στην περιοχή Δασούδι.

Όπως αναφέρεται, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30 το απόγευμα βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο και εγκληματικό θέαμα. Δέκα τουλάχιστον γάτοι νεκροί (νεαρής και μεγαλύτερης ηλικίας), διάσπαρτοι μέσα στον δημόσιο χώρο στάθμευσης της περιοχής Δασούδι.

Το Κόμμα για τα Ζώα βρέθηκε στην περιοχή και αμέσως κάλεσε την αστυνομία (Αστ. Σταθμός Γερμασόγειας) και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, που ανταποκρίθηκαν άμεσα. Το κτηνιατρείο παρέλαβε δύο νεκρά ζώα για να προχωρήσει στην νενομισμένη νεκροτομή με σκοπό να διαφανούν τα αίτια του θανάτου των γάτων. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι ο θάνατος τους προήλθε από δηλητηρίαση. Στην συνέχεια, η αστυνομία κάλεσε την Ρωσίδα τουρίστρια στον αστυνομικό σταθμό για να δώσει σχετική μαρτυρία και κατάθεση της για το γεγονός.

«Τραγικό και πολύ λυπηρό είναι το γεγονός ότι, ένα από τα γατάκια είχε κομμένο το αυτάκι του ως είθισται για γατάκια που είναι στειρωμένα» σημειώνεται. Στην περιοχή αυτή υπάρχει αποικία γάτων για την οποία δόθηκαν σχετικά κουπόνια σε εθελοντές, μέσω του πρόσφατου προγράμματος στειρώσεων για να στειρωθούν τα γατάκια που φροντίζουν.

«Αυτό το γεγονός της μαζικής πιθανόν δηλητηρίασης είναι απαράδεκτο. Ενώ γίνονται προσπάθειες από την πολιτεία μέσω του προγράμματος στειρώσεων με σκοπό να μειωθεί το πρόβλημα της αύξησης των αδεσπότων και εγκαταλελειμμένων γάτων και σκύλων λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι συμπολίτες μας  επιλέγουν άλλες μεθόδους, όπως τις δηλητηριάσεις που καθίστανται εγκληματικές και απάνθρωπες πράξεις» αναφέρει το Κόμμα για τα Ζώα.

Το κόμμα καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες, την αστυνομία, τις κτηνιατρικές υπηρεσίες αλλά και τους εθελοντές να επαγρυπνούν. Καλεί επίσης τον αστυνομικό της γειτονιάς αλλά και τον κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη να ευρίσκονται σε εγρήγορση και να καταγγέλλουν ακόμα και ύποπτες κινήσεις συμπολιτών μας «οι οποίοι ακόμα και αυτές της ημέρες των Χριστουγέννων και του Νέου Χρόνου επιβουλεύονται και οργανώνουν βάρβαρες, άνομες και εγκληματικές πράξεις ενάντια στα ανυπεράσπιστα και αθώα ζώα».
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!