tromaktiko: Αλ Καπόνε : Συνέχισε τη ζωή σου και μην αφήνεις τίποτα να σε στενοχωρεί

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Αλ Καπόνε : Συνέχισε τη ζωή σου και μην αφήνεις τίποτα να σε στενοχωρεί



Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
Ο Αλ Καπόνε θεωρείται ο μεγαλύτερος μαφιόζος που έχει περάσει στην ιστορία. Ένας αρχινονός που στη συνείδηση του κόσμου είναι γνωστός...
για την περίφημη σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον διαβόητο μαφιόζος Άλφονς Γκαμπριέλ Καπόουν, γνωστότερος ως Αλ Καπόνε (Al Capone).

 Σε ηλικία μόλις 14 ετών ήρθε σε επαφή με το έγκλημα.  Εγκατέλειψε το σχολείο και εντάχθηκε σε μία συμμορία, με την οποία το 1920 μετακόμισε στο Σικάγο. Την ίδια περίοδο ανέπτυξε δεσμούς με άλλη μία συμμορία και με τη βοήθειά του, οι δύο ομάδες συνεργάστηκαν, κυρίως στο λαθρεμπόριο μπύρας, τη μαστροπεία καθώς και τα παράνομα στοιχήματα. Στα 19 του χρόνια γίνεται ο αρχηγός της σπείρας, το όνομά του γίνεται συνώνυμο του τρόμου και μέχρι το τέλος της δεκαετίας βρίσκεται στη λίστα  των πλέον καταζητούμενων κακοποιών.

"Αυτοί οι φόνοι ξεπερνούν ό,τι μπορεί να κατανοήσει μια πολιτισμένη πόλη. Η σφαγή εφτά ανθρώπων μέρα μεσημέρι εγείρει την ερώτηση για το Σικάγο: Είναι πράγματι αβοήθητο;". γράφει η εφημερίδα Chicago Tribune για τη Σφαγή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στο φύλλο της επόμενης μέρας, 15η Φεβρουαρίου 1929. Κι αυτή η ερώτηση ήταν στο μυαλό όλων των πολιτών.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!