Waldorf στη Νέα Υόρκη, με μήλα, σέλερι, σταφίδες και καρύδια και μία ονειρεμένη κρεμώδη σάλτσα!
Η απώλεια του θρυλικού ξενοδοχείου Waldorf και του εστιατορίου του, έχουν προκαλέσει δυσάρεστη έκπληξη για τους Νεοϋορκέζους και τους επισκέπτες του (αφού έχει κλείσει για να ανακαινισθεί, αλλά πλέον ως ιδιωτικά διαμερίσματα). Εμείς όμως γευόμαστε λίγη… από τη γαστρονομική του ιστορία.
Υλικά για 8 άτομα
800 γρ. μήλα γκόλντεν κομμένα σε κυβάκια
3 στελέχη σέλερι, κομμένα σε μικρές ροδέλες
3/4 φλ. του τσαγιού καρύδια καβουρδισμένα
3/4 φλ. του τσαγιού ξανθές σταφίδες
1/3 φλ. του τσαγιού μαγιονέζα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με περίπου μισό φλ. του τσαγιού ζεστό νερό και τις αφήνουμε για 5-10 λεπτά να φουσκώσουν. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά.
Χτυπάμε τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο και το μέλι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή πιατέλα τα μήλα, το σέλερι, τα καρύδια και τις σταφίδες και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ της μαγιονέζας.
Τοποθετούμε τη σαλάτα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι πριν τη σερβίρουμε.
Πηγή