tromaktiko: Νoodles με μπρόκολο και μανιτάρια στο τηγάνι!

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Νoodles με μπρόκολο και μανιτάρια στο τηγάνι!



Σήμερα είπαμε να φάμε υγιεινά! Αλλά επειδή η ώρα είναι ήδη περασμένη, θέλουμε να φτιάξουμε κάτι γρήγορο...
Γρήγορο και νόστιμο; Άρα noodles. Ναι, φτιάχνουμε noodles με μπρόκολο και μανιτάρια και πίστεψέ μας είναι πιο νόστιμα απ’ όσο νομίζεις.

Noodles με μπρόκολο και μανιτάρια στο πιάτο μας! Κι αν δεν έχεις μπρόκολο και μανιτάρια μπορείς να βάλεις άλλα λαχανικά, όπως φασόλια, σπανάκι, καρότο.

Τι θα χρειαστείς για τα noodles με μπρόκολο και μανιτάρια

Για τη σως

1/4 φλιτζάνι σως σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σκόρδου ή σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
Για τα noodles

200 γραμμάρια noodles
1 κουταλιά της σούπας λάδι
220 γραμμάρια μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
220 γραμμάρια μπρόκολο
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

Πώς θα φτιάξεις τα noodles με μπρόκολο και μανιτάρια

Συνταγή:

Προετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα μας! Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σως σόγιας, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σκόρδου, την καστανή ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

Μαγειρεύουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
Ενώ βράζουν τα noodles μας θερμαίνουμε εάν μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το λάδι, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Σοτάρουμε μέχρι τα μανιτάρια να απελευθερώσουν όλη την υγρασία και να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και το σοτάρουμε για λίγα μόνο λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα μαγειρεμένα noodles και τη σάλτσα που είχαμε φτιάξει από πριν.

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 με 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε στην κορυφή φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.
Αυτή η συνταγή είναι για 4 άτομα και θα χρειαστείς συνολικά 25 λεπτά για να τη φτιάξεις!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!