Υλικά συνταγής
2 φιλέτα σολομού κομμένα στη μέση ή 4 φιλέτα σολομού από την ουρά
1 μεγάλη ρίζα μαρούλι
dressing αντζούγιας
1 λεμόνι (ο χυμός του)
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία συνταγής
Ετοιμάζουμε πρώτα το dressing και το αφήνουμε στο ψυγείο. Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού. Σε τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φιλέτα για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά και έπειτα σβήνουμε με λεμόνι.
Ανακατεύουμε το μαρούλι με το dressing και σερβίρουμε με τα φιλέτα σολομού από πάνω. Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρουτόν και τοματίνια.