tromaktiko: Πέντε (γρήγοροι) τρόποι για να «σταματήσουμε» τον χρόνο

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Πέντε (γρήγοροι) τρόποι για να «σταματήσουμε» τον χρόνο



Το διαβάζουμε και δεν το πιστεύουμε...
Aν δεν το δοκιμάσουμε, πώς θα πειστούμε ότι μπορούμε να καθυστερήσουμε για λίγο τις ρυτίδες έκφρασης στο πρόσωπο και τη φθορά στο δέρμα του σώματός μας;

Η τελετουργία της ομορφιάς είναι το παν. Σίγουρα παίζουν ρόλο και τα γονίδια που έχουμε κληρονομήσει από τη μαμά, τον μπαμπά, τη γιαγιά, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα ωριμάσουμε, πώς θα γεράσουμε. Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, όσο λιγότερη έκθεση έχουμε στον ήλιο και όσο περισσότερο ενυδατωνόμαστε, τόσο περισσότερο βοηθάμε το δέρμα μας να αντέξει στον χρόνο και να μη «σπάσει».

Η ζωή στην πόλη θέλει προσοχή. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγνοούμε την περιβαλλοντική μόλυνση και την αστική καθημερινότητα.

Οι σωστές αντιοξειδωτικές κρέμες είναι η μόνη λύση, για να θωρακίσουμε το τώρα για το μετά.
Ο ύπνος κάνει θαύματα. Αν πηγαίνουμε για ύπνο το αργότερο στις 11 το βράδυ και κοιμόμαστε αρκετές ώρες, τότε θα αποφύγουμε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, τα πρησμένα βλέφαρα, την πρόωρη γήρανση.

Η ηλιοθεραπεία βλάπτει σοβαρά το δέρμα μας. Σε πρόσφατη έρευνα ανάμεσα σε μια ομάδα γυναικών και ανδρών που είχαν αφιερώσει τη ζωή τους στη ματαιοδοξία του ηλιοκαμένου δέρματος και αντίστοιχη που είχε κάνει αποχή, ποιοι λέτε ότι είχαν πιο λαμπερό και λείο δέρμα; Πολύ σωστά. Ο ήλιος μπορεί να είναι σύμμαχος την άνοιξη και το καλοκαίρι, πάντα με μέτρο όμως, και φυσικά με υψηλό δείκτη προστασίας.

Οι θετικές σκέψεις βοηθούν πάντα. Ένας άνθρωπος που είναι τοξικός, σκέφτεται μόνο το χειρότερο σενάριο για όλα, δεν μπορεί να είναι χαρούμενος, χαλαρός, ευτυχισμένος, όσες δυσκολίες κι αν περνάει, όση τύχη κι αν συναντά. Όταν κάνεις θετικές σκέψεις, επηρεάζεις και τους γύρω σου. Ακόμη και οι ρυτίδες έκφρασης αλλάζουν. Έχετε παρατηρήσει ποιες είναι οι ωραιότερες ρυτίδες; Mα φυσικά εκείνες που έχουν…ανοδική πορεία, χαμογελούν, ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!