Υλικά συνταγής
για τη σαλάτα
1 ματσάκι κέιλ
1 φλιτζ. μέντα ή δυόσμος ψιλοκομμένα
1 πιπεριά καυτερή
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
για το dressing
3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
3 κ.σ. ζεστό νερό
3 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας
1 κ.σ. μελάσα ροδιού (ή 1 κ.γ. μέλι)
1 κ.σ. σόγια σως
Διαδικασία συνταγής
Πριν φτιάξουμε τη σαλάτα πρέπει να προετοιμάσουμε το κέιλ για να φύγει η πικράδα του και οι σκληρές του ίνες.
Πλένουμε πολύ καλά το κέιλ. Καθαρίζουμε τα φύλλα απο τα χοντρά κοτσάνια και άν το επιθυμούμε μπορούμε να τα κόψουμε και κατά μήκος ώστε να κρατήσουμε μόνο τα τρυφερά φύλλα. Στην συγκεκριμένη συνταγή θέλουμε το κέιλ πολύ ψιλοκομμένο. Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τρίβουμε καλά τη σαλάτα σαν να της κάνουμε μασάζ. Με τον τρόπο αυτό το κέιλ θα βγάλει την μαλακή και γλυκιά γεύση του. Η διαδικασία του μασάζ τελειώνει όταν τα φύλλα sκουραίνουν σε χρώμα και μοιάζουν μεταξένια.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε μούλτι και προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο. Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε στη σαλάτα την κόκκινη πιπεριά, την μέντα και τη μισή απο τη σως. Ανακατεύουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο κατά βούληση.