tromaktiko: Grace Kelly: Μη θέλεις να είσαι σαν όλους τους άλλους, αγάπη μου

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Grace Kelly: Μη θέλεις να είσαι σαν όλους τους άλλους, αγάπη μου



Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
Μαθήματα στυλ από την πιο σοφιστικέ σταρ του Χόλλυγουντ, τη θρυλική πριγκίπισσα που...
ενσάρκωσε την τέλεια φινέτσα του `50 και παραμένει επιτομή του chic ακόμα και σήμερα.


Κι ενώ όλοι ασχολούνται με το στυλ και το νυφικό της Δούκισσας του Sussex, Meghan Markle, εμένα μου έρχεται στο μυαλό η γυναίκα που ήταν σαν να γεννήθηκε πριγκίπισσα και νομίζω ότι καμία άλλη γαλαζοαίματη δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της... Η Grace Kelly... Μία από τις πιο αστραφτερές σταρ του Χόλιγουντ. Επιτομή του αμερικανικού chic με απαράμιλλη ομορφιά. Τιμημένη με Όσκαρ, πρότυπο στυλ εκατομμυρίων γυναικών και όνειρο άλλων τόσων ανδρών.





Ένα απλό πουκάμισο, ένα τζην και φλατ παπούτσια είναι αρκετά





Ένα κολιέ με πέρλες για να καλύπτει το ανοιχτό ντεκολτέ



Ένα άσπρο πουκάμισο τονίζεται από τα κόκκινα χείλη και τα σκουλαρίκια

Η θρυλική Grace Kelly, ενσάρκωσε την τέλεια φινέτσα του ‘50. Η πιο σοφιστικέ σταρ του Χόλιγουντ, η επιτομή του αμερικανικού chic -χάρη στην οποία το πριγκιπάτο του Μονακό πήρε τη θέση που κατέχει στον παγκόσμιο χάρτη της κοσμοπολίτικης ζωής - απέπνεε πάντα εγγενή αριστοκρατία. Καλλονή, πρότυπο εκατομμυρίων γυναικών και όνειρο άλλων τόσων ανδρών, συνδύαζε την εύθραστη αύρα, και το “ηφαίστειο”.



Τα χνάρια της ακολούθησε η μεγάλη της κόρη, η πριγκίπισσα Caroline. Κι εκείνη, με τη σειρά της, εξελίχθηκε στην επιτομή του γυναικείου γκλάμουρ. “Είναι πολύ σημαντικό μια πριγκίπισσα να κάνει τον κόσμο να ονειρεύεται. Και η Caroline σου δίνει κάτι για να ονειρευτείς.” γράφει ένα γαλλικό περιοδικό το 1989 για εκείνη. Το ίδιο ισχύει και για την εγγονή της..."Μου θυμίζει την Brigitte Bardot”, είπε ο Karl Lagerfeld για τη Charlotte όταν εκείνη ήταν μόνο 8 ετών. Και είχε δίκιο... H πανέμορφη νεαρή πριγκίπισσα έχει τον αέρα μιας αληθινής σταρ.

Στο νέο της ρόλο, της πριγκίπισσας, ανέμειξε τη χαλαρότητα και την άνεση με την κλασική υψηλή ραπτική, εντάσσοντας υπέρκομψες τουαλέτες, αποφασιστικά κουστούμια, casual ντύσιμο, εσπαντρίγιες, κάπρι παντελόνια, twin sets, ή και τουρμπάνια στην εντυπωσιακή γκαρνταρόμπα της.





Τα πουλόβερ σε διάφορα σχέδια ήταν από τις αγαπημένες επιλογές της πριγκίπισσας.



Μια απλή ζακέτα πάνω από το άσπρο πουκάμισο
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!