tromaktiko: Λαμία: Τι άλλο θα δούμε ακόμη; - Έκανε μπάνιο… γυμνός στο δρόμο [photos]

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Λαμία: Τι άλλο θα δούμε ακόμη; - Έκανε μπάνιο… γυμνός στο δρόμο [photos]



Είναι από τις φορές που μια εικόνα περιγράφει τα πάντα... Η συγκεκριμένη… καταγράφηκε σήμερα το μεσημέρι στην Λαμία στην πρώτη πάροδο της Οδού Οδυσσέα Ελύτη και κάθετα στην Θέμ. Λάζου λίγο μετά τις γραμμές του ΟΣΕκαι πάνω από τα σχολεία που βρίσκονται απέναντι από την Πανελλληνια Έκθεση Λαμίας.


Ως γνωστόν στο σημείο παρά το γεγονός ότι πρόσφατα γκρεμίστηκε το παράπηγμα που «κατοικούσαν», έχουν «κατοικοεδρεύσει» Ρομά. Αφού γκρεμίστηκε το παράπηγμα πλέον έχουν βγάλει τα αντίσκηνα!

Σήμερα το μεσημέρι λοιπόν και προφανώς χωρίς ίχνος ντροπής ο εικονιζόμενος είπε να «πάρει» το… μπάνιο του! Όχι φυσικά πίσω από κάποιο «παραβάν» ή οτιδήποτε άλλο -που θα έκρυβε και τα βασικά- αλλά χύμα στο κύμα.

Εντελώς γυμνός, όπως τον γέννησε η μάνα του, πίσω από την ελιά και σε κοινή θέα. Σε απόσταση αναπνοής από τον ποδηλατόδρομο!

Μπροστά, πάνω στον ποδηλατόδρομο, -πιθανόν η γυναίκα του- έπαιρνε έναν υπνάκο και το μικρό τους έπαιζε!



Απτόητος αφού… τρίφτηκε μάλλον θα ντύθηκε κιόλας!

Όπου γης και πατρίς λέει η γνωστή φράση. Όπου γης και… αντίσκηνο θα παραφράσουμε στην πόλη της Λαμίας! Ρομά που κατεβαίνουν -πιθανότατα από τον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης- απλώνουν την πραμάτια τους και την πέφτουν εκεί που τους βολεύει κάνοντας ακόμη και το μπάνιο τους στο δρόμο. Αυτή είναι η εικόνα της πόλης που θέλουμε;

Αντικρίζοντας κάποιος επισκέπτης τις συγκεκριμένες εικόνες με τι εντύπωση θα φύγει άραγε από τον ιστορικό μας τόπο; Ρητορικό το ερώτημα…

Από την στιγμή που ο καταυλισμός της Καμηλόβρυσης υφίσταται (με τα πολλά αρνητικά του) καλό θα ήταν οι Ρομά να επιστρέφουν σε αυτόν και να μην δίνουν δικαιώματα μεγαλώνοντας τις αντιπάθεiες εντός της πόλης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!