Washington των ΗΠΑ.
Το μουμιοποιημένο έκθεμα είναι γνωστό ως «Jake the Alligator Man» καθώς είναι άνθρωπος από τη μέση και πάνω, και αλιγάτορας από τη μέση και μετά.
Η διαχείριση των Marsh λέει πως το αγόρασε το 1967 έναντι 750 δολαρίων. Έγινε διάσημο στις 9/11/1993 από την εφημερίδα Weekly World News, όταν το έβαλε πρωτοσέλιδο με πηχυαίους τίτλους.
Για την ιστορία του λέγεται πως ήταν αιχμάλωτο σε κάποιο εργαστήριο και το έσκασε σκοτώνοντας έναν άνθρωπο στο Μαϊάμι. Λέγεται επίσης ότι όσο ήταν ζωντανό αξιοποιούνταν από ένα τσίρκο ως κύριο και πολύ χαρακτηριστικό κράχτη.
Ίσως, μπορεί εύκολα να ισχυριστεί κανείς ότι πρόκειται απλά για μία τουριστική ατραξιόν και τίποτε παραπάνω -ένα χρυσωρυχείο για τους διαχειριστές του Marsh’s Free Museum- αλλά τον Μάιο του 2000, οι Arab Times της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν σε πρωτοσέλιδό τους ότι ένα παρόμοιο πλάσμα τρομοκράτησε τους κατοίκους του Dammam όταν εμφανίστηκε να καραδοκεί ανάμεσα στους αμμόλοφους της ανατολικής επαρχίας. Αλήθεια ή ψέματα;
Ωστόσο, η εφημερίδα Times και τα υποκαταστήματα της, θεωρούνται από τις εγκυρότερες εφημερίδες των συστημικών ΜΜΕ.
Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε ερπετοειδή στην διάρκεια των αιώνων. Υπάρχουν εκατοντάδες αγαλματίδια ανά τον κόσμο. Με τα πιο χαρακτηριστικά να είναι τα «ερπετοειδή του Ακαμπάρο» και εκείνου του γλυπτού όπου ένα ερπετοειδές φαίνεται να πιλοτάρει ιπτάμενο όχημα.
Άραγε, είναι αυτό το μουμιοποιημένο έκθεμα, ο Jake, μία απάτη ή μία πραγματικότητα;
Μπορεί να είναι ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις σύγχρονες θεωρίες και στις παραδόσεις των αρχαίων πολιτισμών, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού; Είναι μία τερατογένεση; Είναι ένα υβριδικό πείραμα που δραπέτευσε από τα εργαστήρια του Monarch (MK Ultra);