tromaktiko: 7 μέρη στον κόσμο και 1 ελληνικό νησί που μπορείτε να πάτε αν δεν σας αρέσει το αλκοόλ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

7 μέρη στον κόσμο και 1 ελληνικό νησί που μπορείτε να πάτε αν δεν σας αρέσει το αλκοόλ



Ανεξάρτητα από το καλοκαιράκι που διανύουμε ήδη, οι διακοπές είναι μια καλή ιδέα όλο το χρόνο...
Για να είναι, όμως επιτυχημένες, καλό είναι να εξετάζουμε διάφορους παράγοντες πριν επιλέξουμε προορισμό. Για παράδειγμα, αν το θέλετε το ποτάκι σας και σκοπεύετε να πάτε σε μια μουσουλμανική χώρα, είναι φρόνιμο να μάθετε αν επιτρέπεται το αλκοόλ για τους τουρίστες για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Τι συμβαίνει όμως με όσους και όσες από εσάς δεν σας αρέσει να πίνετε; Φαινομενικά, αυτή είναι μια εύκολη προϋπόθεση, αφού μπορείτε να πάτε παντού. Είναι όμως έτσι; Ας πούμε ότι κάποια μέρη ενδείκνυνται περισσότερο για μη πότες και κάποια άλλα όχι και τόσο.

Μια άλλη καλοκαιρινή οπτική για τις Κάννες

Οπότε, σας έχουμε μια λίστα με 7 μέρη και bonus ένα ελληνικό νησί που οι διακοπές σας θα είναι πολύ πιο ευχάριστες αν δεν πίνετε αλκοόλ.


1) Ιαπωνία

Η χώρα αυτή έχει τόσα πολλά αξιοθέατα και προσφερόμενες δραστηριότητες, που για να τα προλάβετε όλα χρειάζεται να είστε νηφάλιοι και δεν θα προλάβει καν να σας λείψει το αλκοόλ. Αρκεστείτε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό σάκε, μην το παρακάνετε κιόλας.


2) Σεούλ

Ο λόγος είναι παρόμοιος με την Ιαπωνία. Γιατί χρειάζεστε το αλκοόλ όταν τα βράδια μπορείτε να περιηγηθείτε στις τεράστιες νυχτερινές αγορές της πόλης που κλείνουν στις 5 το πρωί; Σε αυτές, μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από ρούχα έως εξαρτήματα για την κουζίνα. Επίσης, στη Σεούλ θα βρείτε πολύ και καλό street food. Θα χορτάσετε τόσο με αυτό, που το αλκοόλ θα σας φανεί περιττό.


3) Λος Άντζελες

Εδώ, υπάρχουν πολλές επιλογές για υπαίθριες δραστηριότητες και θαλάσσια σπορ, οπότε το αλκοόλ δε θα είναι η πρώτη σας έννοια. Από πεζοπορία και σερφ στο Μαλιμπού έως beach volley στα διάσημα γήπεδα Manhattan Beach, σίγουρα θα βρείτε άλλους τρόπους να αδράξετε τη μέρα, πέρα από το να χωθείτε σε μπαρ και να πιείτε κοκτέηλ.


4) Σουηδία

Οι σκανδιναβικές χώρες όπως η Σουηδία είναι κατάλληλες για όσους δεν πίνουν. Όχι μόνο είναι πανάκριβα να πιες αλκοόλ σε μπαρ και εστιατόρια αλλά επίσης τα λεγόμενα «σκληρά ποτά» πωλούνται σε καταστήματα που ελέγχονται από την κυβέρνηση, τα γνωστά «Systembolaget». Ας κάνετε βόλτα με το ποδήλατο, καλύτερα.


5) Μαρόκο

Αν και κατοικείται από Μουσουλμάνους στην πλειοψηφία του, το αλκοόλ μπορεί να είναι διαθέσιμο στους τουρίστες στο Μαρόκο σε συγκεκριμένα καταστήματα (που δεν το πολυδιαφημίζουν κιόλας) και σε μπαρ ξενοδοχείων. Οπότε, αντί να το αναζητήσετε, με το ενδεχόμενο να μπλέξετε κιόλας, απλώς προτιμήστε να κάνετε κάτι από τα άλλα τόσα που προσφέρει αυτή η όμορφη χώρα. Όπως, περιήγηση στα πολύχρωμα παζάρια του και βόλτα με καμήλα στην έρημο Σαχάρα.


6) Κολομβία

Στην Κολομβία μπορείτε να μάθετε να χορεύετε σάλσα και μπατσάτα. Εστιάστε σε αυτό και καλύτερα αφήστε το ποτό, ειδικά αν είστε μόνες κοπέλες και αποφύγετε να βγαίνετε πολύ αργά το βράδυ.


7) Βουδαπέστη

Αυτή η πόλη είναι γεμάτη με ιαματικά λουτρά και spa ημέρας αλλά και με πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες. Επιλέξτε την πόλη για χαλάρωση και άφθονη περιήγηση. Εντάξει, στο τέλος της ημέρας, μια μπύρα ίσως και να ταίριαζε ιδανικά μετά από τόσο λουτρό.


Bonus: Σαντορίνη

Ναι. Η Σαντορίνη είναι εξαιρετικός -εκτός όλων των άλλων- γαστρονομικός προορισμός πράγμα που σημαίνει ότι το κρασί και δη το ντόπιο ρέει άφθονο. Ωστόσο, όσο κοσμοπολίτικη και να είναι, δεν είναι -σαν να λέμε- Μύκονος, οπότε η νυχτερινή ζωή στο νησί δεν σχετίζεται μόνο με το ποτό. Βόλτες, θάλασσα, καφές στην Καλντέρα και πολύ shopping όταν πέσει η νύχτα στα φωταγωγημένα καταστήματα είναι μερικά μόνο από όσα μπορείτε να κάνετε. Πολύ και καλό φαγητό, ταινία σε θερινό σινεμά, περπάτημα στα σοκάκια είναι κάποια από εκείνα που ενδείκνυνται στο νησί.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!