tromaktiko: Ευρωπαϊκό κέντρο για τα ελικόπτερα Blackhawk στη Ρουμανία προτείνει η LM

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Ευρωπαϊκό κέντρο για τα ελικόπτερα Blackhawk στη Ρουμανία προτείνει η LM



Η Lockheed Martin προωθεί το ελικόπτερο Blackhawk στον ρουμανικό στρατό ως...
λύση για κάθε αποστολή. Αντίθετα με τους ανταγωνιστές της, την Bell Helicopters και την Airbus, η Lockheed Martin δεν σχεδιάζει την κατασκευή των ελικοπτέρων στη Ρουμανία αλλά υπόσχεται να καταστήσει τη ρουμανική Romaero Bucharest την εταιρεία που θα εκσυγχρονίζει και θα υποστηρίζει τα ελικόπτερα στην ευρωπαϊκή αγορά.

«Θα είναι το μοναδικό τέτοιο κέντρο στην Ευρώπη. Η Sikorsky έχει κέντρο παραγωγής και πολλούς πελάτες στην Ευρώπη αλλά δεν διαθέτει κέντρο εκσυγχρονισμού, υποστήριξης και επισκευών και η Ρουμανία θεωρείται η καλύτερη λύση λόγω της ευρείας αεροναυπηγικής της εμπειρίας», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος της Lockheed Martin.


Στο ρουμανικό κέντρο επίσης τα ελικόπτερα θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη, διπλασιάζοντας ή και τριπλασιάζοντας την αξία τους. Το κέντρο αυτό θα μπορούσε να είναι ενεργό για τουλάχιστον 30 χρόνια.

Τα Blackhawk της ευρωπαϊκής αγοράς κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Sikorsky στην Πολωνία. Για αυτό δεν είναι πρακτική λύση η κατασκευή ελικοπτέρων στη Ρουμανία. Πάντως τόσο η Bell Helicopters όσο και η Airbus είναι πρόθυμες να κατασκευάσουν τα δικά τους ελικόπτερα στη Ρουμανία εφόσον επιλεγούν.

Η Bell προωθεί το ελικόπτερο Viper και θα κατασκευάσει μονάδα παραγωγής στο Μπρασόφ. Η Airbus διαθέτει ήδη μονάδα παραγωγής στη Ρουμανία και προωθεί το ελικόπτερο H215M. Η Ρουμανία θα προμηθευτεί 70-80 ελικόπτερα τα επόμενα 10 με 15 έτη.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!