tromaktiko: Τι να προσέχετε όταν το αντηλιακό είναι σε σπρέι

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Τι να προσέχετε όταν το αντηλιακό είναι σε σπρέι



Τα αντηλιακά είναι απαραίτητα για την προστασία του δέρματος από...
τη υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Δρ Debra Wattenberg εκ μέρους της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας εξηγεί ότι “σε όποια μορφή κι αν είναι ένα αντηλιακό, σπρέι ή κρέμα, είναι σημαντικό να το χρησιμοποιούμε σωστά”.

Η Wattenberg , επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή Icahn του Όρου Σινά της Νέας Υόρκης υπενθυμίζει ότι τα αντηλιακά προϊόντα που αγοράζουμε πρέπει να είναι ευρέως φάσματος, δηλαδή να παρέχουν προστασία τόσο για την υπεριώδη ακτινοβολία Α όσο και για τη Β (UVA και UVB) να είναι ανθεκτικά στο νερό και να έχουν δείκτη προστασίας (SPF: Sun Protection Factor) πάνω από 30.

Να σημειωθεί ότι μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2018 βρήκε ότι ένα αντηλιακό με SPF 100 είναι αρκετά καλύτερο ως προς την προστασία από το ηλιακό έγκαυμα από ένα αντηλιακό που έχει SPF 50.

Αν πρόκειται για αντηλιακό σε μορφή σπρέι, πρέπει να ψεκάζουμε κοντά στο δέρμα και να το απλώνουμε ομοιόμορφα το αντηλιακό, διασφαλίζοντας ότι έχει καλύψει κάθε σημείο του δέρματος.

«Μην ψεκάζετε αντηλιακό ποτέ κοντά στο πρόσωπο ή το στόμα και κυρίως μη το εισπνέετε. Ψεκάστε στα χέρια σας καλύτερα και έπειτα εφαρμόστε το προϊόν στο πρόσωπό σας», συμβουλεύει η Wattenberg. Και συμπληρώνει ότι είναι προτιμότερο το αντηλιακό που είναι σε σπρέι να μην χρησιμοποιείται όταν υπάρχει αέρας, αφού είναι δυσκολότερο να απλωθεί στο δέρμα και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εισπνοής του.

Τέλος, πρέπει να αποφεύγουμε την χρήση αντηλιακού σε σπρέι κοντά σε πηγή θερμότητας ή φλόγα ή ενώ καπνίζουμε, αλλά και να διασφαλίζουμε ότι έχει απορροφηθεί από το δέρμα πριν πλησιάσουμε σε κάποιο σημείο με φωτιά.

«Ότι αντηλιακό κι αν χρησιμοποιείτε, βεβαιωθείτε ότι το ανανεώνετε ανά 2 ώρες όταν είστε στην παραλία και σε άλλο ανοιχτό χώρο ή αμέσως μετά το κολύμπι, ή αν έχετε ιδρώσει έντονα», καταλήγει η Wattenberg.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!