tromaktiko: Πότε είναι τελικά, η κατάλληλη ώρα να σταματήσεις να ζητάς σε κάποιον να βγείτε;

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Πότε είναι τελικά, η κατάλληλη ώρα να σταματήσεις να ζητάς σε κάποιον να βγείτε;



Αυτή την ερώτηση μας την έχουν κάνει τα αδέρφια μας, οι κολλητοί μας, απλώς φίλοι, ακόμη και άγνωστοι που μας...
στέλνουν dm στα social media. Διότι, ο κόσμος των ραντεβού είναι τόσο δύσκολος και περίπλοκος πλέον, που οι εμπλεκόμενοι έχουν καταλήξει να μην μπορούν να καταλάβουν εάν θέλουν ο ένας τον άλλον, πόσο τον θέλουν και ακόμη χειρότερα, πότε είναι η σωστή στιγμή να σταματήσουν να ζητούν από τον άλλον να βγουν ραντεβού. Στα πόσα μηνύματα λοιπόν, καίγεσαι όταν τα μηνύματα που παίρνεις είναι διφορούμενα;

Ο «χρυσός κανόνας» των μηνυμάτων, λέει πως τα διφορούμενα μηνύματα είναι απλά ευγενικά «όχι». Σαν γυναίκα βέβαια, αυτό είναι κάτι που ήδη γνωρίζεις από πρώτο χέρι. Διότι, δεν θέλεις να στεναχωρήσεις κάποιον που εκτιμάς ή θέλεις να κρατήσεις στη ζωή ως «φίλο» και έτσι, το αποφεύγεις με όση περισσότερη Τέχνη μπορείς. Μερικές φορές, το ίδιο κάνουν κι εκείνοι όταν οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να διεκδικήσουν αυτόν που θέλουν. Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο εάν μπορούσαν να σου πουν, «Καλησπέρα Χριστίνα! Σε βλέπω φιλικά» από το πρώτο κιόλας μήνυμα που έχεις προτείνει να πάτε για ποτό. Θα ήταν πολύ ωραίο να στο έλεγαν και στο όγδοο. Όμως, όταν είσαι τόσο ξεκάθαρος με κάποιον, πληγώνεται και μπορεί να πει πράγματα που ίσως και να μην εννοεί. Διότι, όλες μας έχουμε βιώσει τον θυμό της απόρριψης και βάσει αυτού, μπορεί να βγει και σε εμάς τις ίδιες. Έτσι λοιπόν, δίνεις κι εσύ αυτά τα ανάμεικτα σήματα και περιμένεις μέχρι κάποιος να σταματήσει. Αλήθεια, το «Θα κανονίσουμε» σημαίνει «Δεν θα κανονίσουμε ποτέ, απλώς δεν μπορώ να ασχοληθώ μαζί σου τώρα» ή «Μπορεί να θέλω να κανονίσουμε, αλλά έχω βρει κάποια άλλη που θέλω περισσότερο».

Εάν κάποιος δεν μπορεί αυτή την εβδομάδα, σημαίνει ότι όντως είναι πολύ απασχολημένος. Διότι, όταν η αντιπρόταση δεν φτάνει ποτέ, τότε τα πράγματα είναι σκούρα. Σκούρα του τύπου, «Σταμάτα να στέλνεις εσύ, κορίτσι μου. Θα στείλει εκείνος». Κι αν δεν στείλει, προφανώς τα μηνύματα σταμάτησαν όχι μόνο να είναι διφορούμενα αλλά και να έρχονται, γενικά.

Όταν λοιπόν, βλέπεις όλο μέλια και από τηγανίτα τίποτα, τότε πρέπει να βρεις τον τρόπο ώστε να γίνουν τα πράγματα πιο ξεκάθαρα στο κεφάλι σου. Δώσε προσοχή στα σημάδια και μην αφήσεις τον εαυτό σου να τον δικαιολογήσει. Εάν σου πει πόσο ωραία πέρασε, αλλά δεν ζητήσει να ξαναβγείτε, τότε μάλλον ψεύδεται. Εάν φάνηκε να βαρέθηκε, τότε βαρέθηκε όντως, ενώ εάν δεν καταλάβατε πως πέρασε η ώρα, τότε γιατί βρίσκεσαι σε αυτό το κείμενο; Εξάλλου, εάν έχεις ερωτευτεί ποτέ, θα έχεις καταλάβει πως όποιος θέλει και χρόνο βρίσκει και γρήγορα απαντάει στα μηνύματα που στέλνεις και βασικά, σου στέλνει εκείνος δεν καταλήγεις να στέλνεις εσύ.

Τα ραντεβού είναι εδώ για να μας ενθουσιάζουν, να μας δημιουργούν ταχυπαλμίες, να μην καταλαβαίνουμε πως περνάει ο χρόνος. Όταν σου αρέσει κάποιος πολύ, όλα αυτά είναι γεγονός. Διότι, δεν σε νοιάζει να ξενυχτίσεις λίγο παραπάνω και να πας κομμάτια στη δουλειά, αλλά ούτε και να στείλεις ένα παραπάνω μήνυμα ή να ακυρώσεις κάποια έξοδο με τις φίλες σου για να τον δεις. Ξαφνικά, βρίσκεις χρόνο και στην πιο πολυάσχολη ημέρα σου.

Δεν χρειάζεται λοιπόν, να στείλεις παραπάνω από δύο μηνύματα, αν δεις ότι ο άλλος δεν ψήνεται να ξεκινήσει ή έστω να συνεχίσει κάτι μαζί σου. Πρέπει να μάθεις να προσέχεις τα σημάδια και να διαβάζεις σωστά όλες του τις κινήσεις. Συνήθως, τα πράγματα είναι ακριβώς όπως φαίνονται και κανένα μήνυμα εκνευρισμού δε θα σου δώσει το «τέλος» που ζητάς μέσα σου.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!