tromaktiko: Κι όμως! Αυτό το μαγαζί, βγάζει ένα από τα πιο θρυλικά παγωτά της Ελλάδας από το 1967 [photos]

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Κι όμως! Αυτό το μαγαζί, βγάζει ένα από τα πιο θρυλικά παγωτά της Ελλάδας από το 1967 [photos]



Μπορεί να μην το "πιάνει" το μάτι σου, αλλά αυτό το μαγαζί πουλάει τόνους χειροποίητου παγωτού κάθε χρόνο. Βρίσκεται σε...
ένα στενό της Δάφνης, στο ίδιο σημείο, από το 1967. Τότε, που ο κυρ Βασίλης ξεκίνησε το γευστικό παραδοσιακό ταξίδι γεύσης στο παγωτό.

Αγέραστος και χαμογελαστός, ακόμα και σήμερα, με πατημένα τα 85 του, βοηθάει την κόρη του Σταυρούλα καθημερινά. "Αυτό που κάνω μου δίνει χρόνια ζωής" λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει να εξυπηρετεί τους εκατοντάδες πιστούς πελάτες του, που καθημερινά πηγαίνουν εκεί για να πάρουν το αγαπημένο τους παραδοσιακό παγωτό που βρίσκεται μέσα στο ψυγείο "Χειμών" που έχει γράψει 50 χρόνια λειτουργίας και έχει φιλοξενήσει μέσα του δεκάδες τόνους παγωτού.


Το παγωτό "θρύλος" στη Δάφνη που μεγάλωσε γενιές και γενιές
Χωρίς φωτεινές επιγραφές, µε την παλιά ζυγαριά και το αθάνατο ψυγείο που φέρει την επιγραφή «Ο Χειµών» η Σταυρούλα ανοίγει τις κουρτίνες από το "Εργαστήρι παγωτού" της στη 1 κάθε μεσημέρι, αφού κάνει την κατάλληλη προετοιμασία από νωρίς το πρωί, φτιάχνοντας το παγωτό της ημέρας. Χωρίς χημικά, χωρίς πρόσθετα, χωρίς διογκωτικά, στο Εργαστήρι της Σταυρούλας και του κυρ Βασίλη, οι πελάτες βρίσκουν παγωτό κρέμα, παγωτό σοκολάτα, παγωτό φράουλα, παγωτό φυστίκι, παρφέ κρέμα και σοκολάτα και το ανατριχιαστικό καϊμάκι που πρέπει να πας από νωρίς για να το βρεις. Λίγο μετά τις 10 κάθε βράδυ, οι κουρτίνες κλείνουν και τα φώτα σβήνουν για να ξανανοίξουν την άλλη μέρα το μεσημέρι.


Ίσως το μοναδικό μαγαζί στην Ελλάδα που δεν θυμίζει... μαγαζί!
Ο κυρ Βασίλης είναι αυστηρός και κοφτός: "Αν κάνεις καλό προϊόν, ακόμα και στην άκρη του κόσμου να βρίσκεται, θα σε βρουν." Ο κυρ Βασίλης δεν διαφήμισε ποτέ το μαγαζί - εργαστήρι, δεν έβαλε ποτέ ταμπέλες, δεν έβγαλε καν κάρτες. "Η καλύτερη διαφήμιση είναι το ίδιο το προϊόν. Αν το κάνεις με τον σωστό τρόπο, αργά ή γρήγορα θα μαθευτεί. Η φήμη του μαγαζιού εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα από τις αρχές του 1970 και περνάει από γενιά σε γενιά" συνεχίζει η Σταυρούλα, κόρη του κυρ Βασίλη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στα... παγωτά του μπαμπά της.


«Πρώτα έδωσα στην κόρη µου παγωτό και ύστερα βρεφική κρέµα»
Η Σταυρούλα Παρίση, ξετυλίγει τα "μυστικά" του εργαστηρίου: «Στο εργαστήριό µας δεν θα συναντήσει κανείς πολύπλοκες γεύσεις. Επιµένουµε κλασικά: στην κρέµα, στο κακάο, στη φράουλα, στο φιστίκι, στο καϊµάκι και στο παρφέ. Είναι παραδοσιακές γεύσεις που φτιάχνουµε µε αγνά συστατικά, χωρίς προσθήκη χηµικών ουσιών. Έτσι, τα υλικά µου είναι απλά: γάλα, ζάχαρη, αβγά, βανίλια, κακάο, σοκολάτα, φράουλες και φιστίκι». Και συνεχίζει: «Πρώτα έδωσα στην κόρη µου παγωτό και ύστερα βρεφική κρέµα». 


Και φτάνουμε στο σήμερα που γίνεται το... θαύμα!
Μισό αιώνα μετά, το μαγαζί - εργαστήρι, χωρίς φωτεινές επιγραφές, χωρίς διαφημίσεις, με τα κλασικά παλιά σιδερένια ρολά ασφαλείας και τις σιδερένιες τζαμαρίες, το "Εργαστήρι παγωτού" βραβεύεται ως ένα από τα κορυφαία παγωτατζίδικα της Ελλάδας από τα Best Greek Food Awards, αλλάζοντας έστω και λίγο την όψη του μαγαζιού της οδού Μπουμπουλίνας, αφού αυτοκόλλητο στα τζάμια του μπήκε για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια λειτουργίας του.


Μια βράβευση "επιβράβευση" στα τόσα χρόνια αναλλοίωτης λειτουργίας του εργαστηρίου, που κράτησε για μισό αιώνα την αυθεντική συνταγή παγωτού που της δίδαξαν οι γονείς της, οι οποίοι και άνοιξαν το εργαστήριο το 1967. 


Στην οδό Μπουμπουλίνας στη Δάφνη, το "Εργαστήρι παγωτού" σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο 
Τα πάντα έχουν μείνει κολλημένα στις δεκαετίες του 70' - 80'. Μωσαϊκό στο πάτωμα, το αγέραστο ψυγείο "Ο Χειμών", η κλασική ζυγαριά, το χαρτί περιτυλίγματος των πλαστικών λευκών συσκευασιών και ο πάντα έτοιμος και πρόθυμος κυρ Βασίλης που θα σας υποδεχτεί με χαμόγελο στον δικό του γευστικό παράδεισο, νιώθοντας περηφάνια για την κόρη του που συνέχισε το σπουδαίο γευστικό του έργο!

Περιοχή: Δάφνη Αττικής
Διεύθυνση: Μπουμπουλίνας 4, 172 34
Τηλ.: 210 90 26 251
Delivery: ΟΧΙ
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Κυριακή: 13:00 μ.μ. – 22:00 μ.μ.
ΑΝΟΙΚΤΟ από 25η Μαρτίου (τρέχοντος έτους) έως τέλη Σεπτεμβρίου
Κατηγορία βράβευσης 2018: Top 10 GELATERIA

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!