tromaktiko: Δραστικά μέτρα μετά τον θάνατο του 25χρονου στου Φιλοπάππου: Περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. με μότο κρος

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Δραστικά μέτρα μετά τον θάνατο του 25χρονου στου Φιλοπάππου: Περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. με μότο κρος



Λόγω του δύσβατου της περιοχής οι περιπολίες θα γίνονται με μηχανές μότο κρος, καθώς οι συμβατικές μοτοσυκλέτες δεν μπορούν να κινηθούν εκεί...

Οι περιπολίες των αστυνομικών θα σταματούν στη μία τα ξημερώματα αντί για τις 11 το βράδυ
Θα γίνει αύξηση στις πεζές περιπολίες με ένστολους αστυνομικούς, αλλά και με αυτούς της ασφάλειας

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσε κενά στην επιτήρηση στο τουριστικό κέντρο της Αθήνας
Το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 25χρονου στον λόφο Φιλιπάππου στάθηκε η αφορμή προκειμένου να αλλάξει το σχέδιο της αστυνόμευσης στην περιοχή. Μάλιστα πολύ γρήγορα θα είναι έτοιμο προς εφαρμογή για την καλύτερη προστασία των πολιτών.

Για την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών οι περιπολίες των αστυνομικών θα σταματούν στη μία τα ξημερώματα αντί για τις 11 το βράδυ, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι επιθέσεις γίνονται πιο αργά.  Παράλληλα οι περιπολίες λόγω του δύσβατου της περιοχής θα γίνονται με μηχανές μότο κρος, καθώς οι συμβατικές μοτοσυκλέτες δεν μπορούν να κινηθούν εκεί.

Ακόμα θα γίνει αύξηση στις πεζές περιπολίες με ένστολους αστυνομικούς, αλλά και με αυτούς της ασφάλειας με πολιτικά και αν χρειαστεί θα μπορούν να επέμβουν σε διάφορα περιστατικά.

Αυτοψία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στον λόφο Φιλιπάππου: Παρατηρούνται κενά στην επιτήρηση

Στον λόφο Φιλοπάππου βρέθηκε το πρωί ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση στην περιοχή μετά τον θάνατο του 25χρονου φοιτητή.

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν περιοχές όπου παρατηρούνται κενά στην επιτήρηση», δήλωσε ο κ. Ανδρικόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπλήρωσε: «Στην περιοδεία που κάναμε συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι αξιωματικοί και αποφανθήκαμε ότι η περιοχή χρήζει πιο εντατικής αστυνόμευσης και αυτό μπήκε στο πρόγραμμα ενός νέου σχεδιασμού και μέχρι το βράδυ θα έχουμε καταλήξει στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται».

Ο κ. Ανδρικόπουλος τόνισε ότι ο Αρχηγός επιβάλλεται να έχει ιδία αντίληψη για ό,τι συμβαίνει και στο δρόμο, γι’ αυτό έχει σκοπό να συνεχίσει τις επιθεωρήσεις όπου χρειάζεται και μαζί με τους επιτελείς να βάζει τις βάσεις για όλο και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση και την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών.

Στην περιοδεία του Αρχηγού στου Φιλοπάππου, τον συνόδευαν η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομία Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, ο αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Γιώργος Ψωμάς, ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης ταξίαρχος Νίκος Οσταδημήτρης, ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Νίκος Σπανουδάκης, ο επικεφαλής της Ομάδας ΔΙΑΣ και άλλοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και Τάξης, που εμπλέκονται στην αστυνόμευσης της περιοχής.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!