8 σφιχτά, ώριμα, μέτρια
σε μέγεθος αχλάδια
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
2 κ.σ. μέλι
140 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70% κακάο), χοντροσπασμένη
Φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
1 Προθέρμανε το φούρνο στους 170ºC. Κόψε στη μέση τα αχλάδια, ξεφλούδισέ τα, αν θέλεις, και βγάλε τα κουκούτσια – άφησε όμως το κοτσάνι στη θέση του. Αράδιασέ τα σε μια λαμαρίνα φούρνου με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και πασπάλισέ τα με το βούτυρο και το μέλι. Ψήσε μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν, περίπου για 25 λεπτά.
2 Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί βάζοντάς τη μέσα σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Όταν μαλακώσει, ανακάτεψέ τη μέχρι
να γίνει λεία και γυαλιστερή.
3 Περίχυσε τα αχλάδια με τη λιωμένη σοκολάτα και μοίρασε από πάνω τα φύλλα
του δυόσμου. Σέρβιρε αμέσως. Εναλλακτικά, αντί για σοκολάτα, πασπάλισε με
cranberries και τριμμένα καρύδια πεκάν.
Πηγή