Υλικά συνταγής
2½ κιλά πολτός από ροδάκινα
1 κιλό πολτός από βανίλιες
2-2½ κιλά ζάχαρη
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τη φλούδα και τα περνάμε από μπλέντερ. Το ίδιο κάνουμε και με τις βανίλιες. Μετράμε κάθε φορά την ποσότητα του πολτού και υπολογίζουμε 2½ κιλά για τα ροδάκινα και 1 κιλό για τις βανίλιες.
Σε βαθύ ταψί βάζουμε τον πολτό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC (στο πάνω κάτω) και ψήνουμε για περίπου 1μιση με 2 ώρες. Όσο περισσότερη ώρα αφήσουμε στο φούρνο, τόσο πιο πηχτή γίνεται η μαρμελάδα. Δοκιμάζουμε αν έπηξε και βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βαζάκια.
Σφραγίζουμε και γυρίζουμε ανάποδα τα βαζάκια (με το καπάκι προς τα κάτω). Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος. Μετά το άνοιγμα, διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή