Σερβιρισμένο σαν ορεκτικό είναι ικανό να κερδίσει τις εντυπώσεις από τα κυρίως πιάτα...
Από τον μπουφέ, θα εξαφανιστεί εν ριπή οφθαλμού. Αξιοζήλευτο μεσημεριανό για το γραφείο, υπέροχο ελαφρύ βραδινό. Κουνουπίδι α λα μεξικάνα!
Υλικά
Για τα Τάκος
1 μεσαίου μεγέθους κουνουπίδι
2 μικρά ή 1 μεγάλο αβοκάντο
8 τορτίγιες από καλαμπόκι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κύμινου
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικό)
Για το Πέστο
2 κούπες ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο (φύλλα και βλαστούς)
1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορους
2 κουταλιές της σούπας αποφλοιωμένα αμύγδαλα
το χυμό από 1 λεμόνι ή μοσχολέμονο (λαϊμ)
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
μια πρέζα νιφάδες τσίλι ή 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά, όπως προτιμάτε)
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Επιπλέον, για να προσθέσετε σαν γαρνιτούρα στα τάκος σας: κρεμμυδάκια ή αγγουράκια τουρσί, φετίτσες λεμονιού ή μοσχολέμονου, ροδέλες πιπεριάς ή και λιαστά ντοματάκια.
Οδηγίες παρασκευής
Τεμαχίζετε το κουνουπίδι σε μπουκιές και το ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το κύμινο και το σκόρδο (αν χρησιμοποιήσετε). Απλώνετε τα κομμάτια του μαριναρισμένου, όπως παραπάνω, κουνουπιδιού σε μια λαδόκολλα και το ψήνετε σε δυνατό γκριλ για 20’-30’, ώσπου το κουνουπίδι να μαλακώσει και να καραμελώσει στις άκρες.
Ετοιμάζετε το πέστο ρίχνοντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπώντας τα ώσπου να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνετε τις τορτίγιες – σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά, ή στο γκριλ όσο να καούν ελαφρά και να γίνουν τραγανές. Γεμίζετε κάθε τορτίγια με μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα του ψητού κουνουπιδιού και προσθέτετε φετούλες αβοκάντο, τη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας. Περιχύνετε με μια κουταλιά πέστο και … voilà! Φαγώσιμο αριστούργημα!
Πηγή