Υλικά συνταγής
440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
320γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. ζάχαρη
1 αυγό μεγάλο
1 κ.σ. γάλα
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1 λεμόνι (ξύσμα)
2 βανίλιες
500γρ. ζαχαρόπαστα λευκή
χρώματα ζαχαροπλαστικής υγρά (χρώματα της επιλογής σας)
λίγη άχνη ζάχαρη
Διαδικασία συνταγής
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν και ζυμώνουμε με το χέρι.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 μπάλες, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλευρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την ζύμη από πάνω και ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα.
Παίρνουμε κουπάτ της αρεσκείας μας και κόβουμε τα μπισκότα. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί και τα μπισκοτάκια με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψηνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανάλογα με το πόσα χρώματα θα χρησιμοποιήσουμε και πόση ποσότητα από το κάθε ένα χωρίζουμε τη ζαχαρόπαστα. Φοράμε γάντια. Παίρνουμε χρώμα με οδοντογλυφίδα και το σκουπίζουμε πάνω στη ζαχαρόπαστα. Δουλεύουμε την ζαχαρόπαστα όπως τις πλαστελίνες. Αν η ζαχαρόπαστα ξεραθεί την αλείφουμε με λίγο νερό και ξαναδουλεύουμε. Αν βάλουμε πολύ νερό τη διορθώνουμε με λίγη άχνη. Κρατάμε καλυμμένη με μεμβράνη όση ποσότητα ζαχαρόπαστας δεν χρησιμοποιούμε εκείνη την ώρα. Μπορούμε εναλλακτικά να αγοράσουμε χρωματιστή ζαχαρόπαστα.
Αφού έχουμε το χρώμα της αρεσκείας μας, ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε με κουπάτ στο σχήμα που θέλουμε. Αλείφουμε ελαφρά με λίγο νερό την πλευρά της ζαχαρόπαστας που θα κολλήσουμε στο μπισκότο. Κολλάμε και αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς.