tromaktiko: Ξύπνησες ποτέ στη μέση της νύχτας με αίσθημα παράλυσης; Δυστυχώς δεν κοιμάσαι μόνος τα βράδια

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Ξύπνησες ποτέ στη μέση της νύχτας με αίσθημα παράλυσης; Δυστυχώς δεν κοιμάσαι μόνος τα βράδια



Υπάρχουν βράδια που έχετε ξυπνήσει και δεν μπορείτε να κουνηθείτε ή να μιλήσετε;
Αν σας έχει συμβεί κάτι τέτοιο, τότε είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε πως μπορεί να μην είστε μόνοι…
Ο τυπικός ορισμός για αυτά τα συμπτώματα ονομάζεται παράλυση του ύπνου. Και μπορεί να είναι περίεργο φαινόμενο αλλά δεν είναι ασυνήθιστο. Συνήθως διαρκεί ελάχιστο χρόνο και σας συμβαίνει είτε όταν σας πρωτοπαίρνει ο ύπνος είτε όταν ετοιμάζεστε να ξυπνήσετε. Τι είναι, όμως, αυτό;

Μια μυστηριώδης παρουσία.
Πολλοί που έχουν βιώσει την παράλυση του ύπνου δηλώνουν πως κατά τη διάρκεια της νιώθουν μια μυστηριώδη παρουσία. Κάτι κακόβουλο κι απειλητικό. Τους κατακλίζει ο φόβος και διάφορα άσχημα συναισθήματα. Οι επιστήμονες, όμως, υποστηρίζουν πως πρόκειται απλά για μια ψευδαίσθηση.

Είναι πνευματική εμπειρία;
Υπάρχουν παραδείγματα του φαινομένου που περιγράφονται ως πνευματικές εμπειρίες. Ο άνθρωπος που το βιώνει νιώθει πως βγαίνει από το σώμα του ή πως έχει κάποια επίσκεψη από μια μεταφυσική οντότητα.
Πέρα, από τις πνευματιστικές φιλοσοφίες, σύμφωνα με την κβαντική επιστήμη υπάρχουν κόσμοι που βρίσκονται ο ένας μέσα στον άλλο. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, η παράλυση του ύπνου να προσφέρει και μια πνευματική εμπειρία.

Μήπως είναι ένα συνειδητό όνειρο;
Θα μπορούσε ενδεχομένως να θεωρηθεί αυτή η εμπειρία της παράλυσης ως ένα συνειδητό όνειρο. Με τον άνθρωπο που το βιώνει να ξέρει πως ονειρεύεται και να επεμβαίνει στην εξέλιξη του ονείρου. Αυτό είναι κάτι που εφαρμόζουν οι Βουδιστές μοναχοί θέλοντας να φτάσουν στη φώτιση. Αλλά επίσημα δεν ξέρουμε αν όντως συνδέεται με την παράλυση του ύπνου. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.

Πραγματική ή φανταστική εμπειρία;
Η παράλυση του ύπνου είναι σίγουρα ένα πραγματικό γεγονός που παρά τα σκοτεινά του σημεία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε τελική ανάλυση, ακόμη κι αν δεν μπορούμε να το καταλάβουμε, το ταξινομούμε στη σφαίρα του ανεξήγητου κι αφήνουμε τους επιστήμονες να βρουν την άκρη του νήματος.

Μέχρι, πάντως, να βρεθεί μια εξήγηση εσείς φροντίστε να μην κοιμάστε πάρα πολύ. Γιατί σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ο πολύς ύπνος χαρακτηρίζεται ο “ξάδερφος του θανάτου”… Τα συμπεράσματα δικά σας…
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!