tromaktiko: Έτοιμο να εξυπηρετήσει 640 απόρους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κομοτηνής

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Έτοιμο να εξυπηρετήσει 640 απόρους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κομοτηνής



Με κυριότερο θέμα την έγκριση πρόχειρου διαγωνισμού και την απευθείας ανάθεση 45.000 ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κομοτηνής συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη (1/9).
Σύμφωνα με τον κ. Μιχελή, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Κομοτηνής μέρος των χρημάτων θα διατεθούν προκειμένου να αγοραστούν τα απαραίτητα υλικά (τρόφιμα κλπ), τα οποία θα μπουν στα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου ενώ ένα ποσό θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αποπληρωθούν εργασίες, οι οποίες έχουν ήδη γίνει.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Δημήτρης Κοτσάκης, σε δηλώσεις του σχετικά με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, σημείωσε πως «είναι έτοιμο πλέον το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Είμαστε έτοιμοι, είμαστε σε φάση γραφειοκρατικών διαδικασιών γιατί όλα αυτά πρέπει να γίνουν μέσα από εγκρίσεις. Ήδη έχουν κατατεθεί στην Κοινωνική μας Υπηρεσία αιτήσεις από ενδιαφερόμενους. Να δηλώσω ότι αυτό δεν είναι για όλο τον κόσμο.

Αυτό είναι για άπορους, οι οποίοι με ανάλογα δικαιολογητικά (εκκαθαριστικό κλπ) δικαιολογούν την απορία. Αυτοί έχουν ανέλθει περίπου στα 640 άτομα. Έχουμε κάνει την ανίχνευση της ντόπιας αγοράς για να πάρουμε πλέον τα προϊόντα που θα διαθέτουμε. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δεν θα είναι ανταγωνιστικό της αγοράς. Μιλάμε για ανθρώπους, οι οποίοι δεν θα έμπαιναν ποτέ μέσα στα υπόλοιπα μαγαζιά και σε αυτούς τους ανθρώπους δε θα παραχωρούμε τα πάντα. Θα παραχωρούμε ένα μάξιμουμ ποσού, το οποίο θεωρούμε ότι ανταποκρίνεται για να μπορεί να τραφεί μια οικογένεια ανάλογα με τις ανάγκες της.

Το ποσό θα κυμαίνεται από 25-30 ευρώ το μήνα για κάθε δικαιούχου. Δεν είναι μεγάλο το ποσό αλλά 30 ευρώ για 640 δικαιούχους είναι 20.000 ευρώ το μήνα. Αυτά μπορεί να δώσει αυτή τη στιγμή ο Δήμος. Είναι χρήματα του Δήμου, δεν έχουμε ιδιαίτερη χρηματοδότηση γι’ αυτό. Αυτά τα χρήματα αποταμιεύονται από άλλες δράσεις για να τα δίνουμε σε ανθρώπους που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα η κοινωνική πολιτική και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Ο κόσμος που έρχεται στο γραφείο μου δείχνει ότι πραγματικά υπάρχει έντονο πρόβλημα και θέλουμε να δείξουμε μέσα από αυτή τη παροχή ότι έχουμε τη διάθεση να βοηθήσουμε και μακάρι να ήμασταν σε θέση να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο».

Ο κ. Κοτσάκης σημείωσε ότι οι λίστες με τα ονόματα των δημοτών που θα εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο δεν θα είναι κρυφές αλλά «θα δίνονται σε οποιονδήποτε ώστε να γίνεται και ο έλεγχος τυχόν λαθών. Νομίζω ότι έχει γίνει πολύ σωστή δουλειά για να μπορέσουμε να έχουμε τους τελικούς δικαιούχους για να παίρνουν αυτό το μικρό βοήθημα. Υπάρχουν και άλλες ιδέες για συνεργασίες με επαγγελματίες για κοινωνικές παροχές και θέλω να πω ότι ήταν πολύ σπουδαία η βοήθεια τους. Κατάλαβαν ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο δεν είναι ανταγωνιστικό της δικής τους δουλειάς και έχουν δείξει διάθεση και θα συνδράμουν και σε δεύτερο βήμα για να προχωρήσει αυτή η βοήθεια».




Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο βρίσκεται εντός της δημοτικής αγοράς αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο, να τεθεί σε λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς πρέπει πρώτα να διευθετηθούν μερικά γραφειοκρατικά θέματα όπως πχ ταμειακές μηχανές, ΑΦΜ κλπ.

πηγή: http://fonirodopis.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!