tromaktiko: Νέα καλώδια οπτικών ινών για τη δυτική Αφρική

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα καλώδια οπτικών ινών για τη δυτική Αφρική



Το περασμένο καλοκαίρι το μοναχικό υποθαλάσσιο καλώδιο, που ενώνει τη Δυτική Αφρική με τον υπόλοιπο κόσμο έπαθε ζημιά...
αναγκάζοντας τη Νιγηρία να καταφύγει στις αργότερες και πιο ακριβές δορυφορικές συνδέσεις και αποκόβοντας τελείως πολλές άλλες χώρες μέχρι να επιδιορθωθεί το καλώδιο.
Ενώ μέχρι σήμερα αυτό ήταν κάτι που γινόταν συχνά, οι πιθανότητες να ξανασυμβεί στο μέλλον έχουν μειωθεί σημαντικά.

Ένα δεύτερο σχέδιο υποθαλάσσιου καλωδίου, ολοκληρώθηκε αυτό το καλοκαίρι, το οποίο είναι το πρώτο από δύο ακόμα καλώδια που έχουν μπει στο πρόγραμμα και είναι απλά η αρχή ενός νέου γύρου επενδύσεων στην περιοχή, που, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Εθνών, θα αυξήσει σημαντικά το διαθέσιμο εύρος ζώνης από τα μέσα του 2012

Όπως αναφέρει το AP αυτές οι πρόσθετες επενδύσεις στην περιοχή υπόσχονται όχι μόνο να αυξήσουν την αξιοπιστία, αλλά και να μειώσουν σημαντικά το κόστος της πρόσβασης στο διαδίκτυο, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν 500 φορές αυτού των Η.Π.Α., σε επίπεδο χονδρικής.

Πόσο ακριβώς φθηνότερη θα γίνει η πρόσβαση μένει να το δούμε πάντως και υπάρχει ακόμη το θέμα της επέκτασης της πρόσβασης στο διαδίκτυο προς το εσωτερικό της ηπείρου, όπου οι υποδομές είναι ελάχιστες, συγκεντρωμένες σε λίγα σημεία και στα χέρια ελάχιστων εταιριών που ελέγχουν ασφυκτικά την πρόσβαση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!