tromaktiko: ΠΑΣΟΚ: ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ: ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους



Στις επιλογές των, Γιάννη Σγουρού ως υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Καμίνη ως υποψήφιου για το Δήμο Αθηναίων, Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και Γιάννη Μίχα στον Πειραιά κατέληξε το ΠΑΣΟΚ.
O Θανάσης Τσούρας ανακοίνωσε τους υποψηφίους που θα υποστηρίξει το κυβερνών κόμμα στις επικείμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανοικτό παραμένει το όνομα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων καθώς όπως είπε ο κ. Τσούρας, έχει επιλεγεί ακαδημαϊκός που διδάσκει στο εξωτερικό και η υποψηφιότητά του θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Μεγάλοι Δήμοι

Δήμος Αθηναίων: Γιώργος Καμίνης

Δήμος Πειραιωτών: Γιάννης Μίχας

Δήμος Θεσσαλονικέων: Γιάννης Μπουτάρης

Δήμος Πατρέων: Δημήτρης Κατσικόπουλος

Δήμος Ροδίων: Στάθης Κουσουρνάς
Περιφέρειες

Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Άρης Γιαννακίδης

Κεντρικής Μακεδονίας: Μάρκος Μπόλαρης

Δυτικής Μακεδονίας: Γιάννης Παπαϊορδανίδης

Ήπειρος: Βαγγέλης Αργύρης

Θεσσαλίας: Απόστολος Παπατόλιας

Ιονίων Νήσων: - (Όπως είπε ο κ. Τσούρας, έχει επιλεγεί ακαδημαϊκός που διδάσκει στο εξωτερικό και η υποψηφιότητά του θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, όταν λύσει ορισμένες εκκρεμοτήτες με το Πανεπιστήμιο στο δυναμικό του οποίου ανήκει).

Δυτικής Ελλάδας: Απόστολος Κατσιφάρας

Στερεάς Ελλάδας: Κλέαρχος Περγαντάς

Αττικής: Γιάννης Σγουρός

Πελοποννήσου: θα στηριχθεί ο συνδυασμός "Νέα Πελοπόννησος" του Πέτρου Τατούλη

Βορείου Αιγαίου: Νάσος Γιακαλής

Νοτίου Αιγαίου: Γιάννης Μαχαιρίδης

Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης
Η ανακοίνωση

«Με εντολή του Προέδρου γίνεται συστηματική προσπάθεια για ευρύτερες συγκλίσεις με δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας η οποία θα συνεχιστεί με συνέπεια», υπογράμμισε ο επικεφαλής της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Τσούρας, απευθυνόμενος προς το σώμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν ανακοινώσει τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ σε πέντε δήμους και στις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Επίσης σε ότι αφορά το σύνολο των υποψηφιοτήτων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσούρας ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί 152 ονόματα που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, άλλοι 130 που δεν τυγχάνουν της «κεντρικής» στήριξης, ενώ σε 16 δήμους «τρέχουν» ακόμα δημοσκοπήσεις, συνολικά δηλαδή το ΠΑΣΟΚ έχει καταλήξει σε 298 δήμους, ενώ για τους υπόλοιπους 37 οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

ert.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!