tromaktiko: Cesar Ortiz: «Άμυνα και αντεπιθέσεις, τα όπλα του Άρη»

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Cesar Ortiz: «Άμυνα και αντεπιθέσεις, τα όπλα του Άρη»




Ο Ισπανός πρώην παίκτης του Άρη και νυν της Atletico Madrid, Cesar Ortiz, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα των «Rojiblancos» για την προσεχή αναμέτρηση μεταξύ...
των δύο ομάδων για το Europa League και έβγαλε την «ακτινογραφία» της πρώην ομάδας του. Στην συνέντευξή του υπογράμμισε ότι τα πλεονεκτήματα που έχει ο Άρης όποτε παίζει στο γήπεδό του είναι η καλή αμυντική λειτουργία, οι αντεπιθέσεις, αλλά και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του.

«Η εμπειρία που έζησα πέρσι ως παίκτης του Άρη, ήταν καλή για μένα, έστω και αν δεν είχα τόσο πολύ χρόνο συμμετοχής όσο θα ήθελα. Ο Hector Cuper είναι καλός προπονητής και έμαθα πολλά από αυτόν. Σε γενικές γραμμές μου φέρθηκαν πολύ καλά στην Ελλάδα», είπε ο νεαρός Ισπανός αμυντικός, που αγωνίστηκε στους «κίτρινους» από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι το τέλος της περσινής σεζόν, για να επιστρέψει στην Atletico B μετά τη λήξη του δανεισμού του.

Αναφερόμενος στον Hector Cuper και στο στιλ παιχνιδιού του Άρη, υπογράμμισε: «Είναι ένας προπονητής που του αρέσει πολύ να δουλεύει με την ομάδα του στο αμυντικό κομμάτι. Είναι τεχνικός πρώτης γραμμής και αυτή η επιμονή στην αμυντική λειτουργία κάνει τις ομάδες του να είναι πολύ δυνατές πίσω. Ο Άρης αμύνεται καλά και βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση. Εναντίον της Atletico δεν θα βγει να ʽχτυπήσειʼ το παιχνίδι, αλλά θα παίξει μαζεμένα, αφήνοντας σʼ εμάς την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να μας αιφνιδιάσουν στην κόντρα. Το αδύνατο σημείο τους, είναι οι αντεπιθέσεις των αντιπάλων. Εμείς έχουμε γρήγορους και ποιοτικούς παίκτες όπως οι Forlan, Aguero, Reyes και Simao, οι οποίοι μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικοί».

Ωστόσο, ο Cesar Ortiz δεν παρέλειψε να τονίσει την ξεχωριστή δύναμη που έχει ο Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Είναι μια σκληρή ομάδα, που δύσκολα χάνει στο γήπεδό της. Επιπλέον, οι οπαδοί είναι από τους πιο θορυβώδεις στην Ελλάδα και υποστηρίζουν πολύ την ομάδα τους. Ο Άρης έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Toni Calvo, ο Koke και ο Carlos Ruiz, τον οποίο απέκτησαν φέτος και πέτυχε τα δύο γκολ με τα οποία η ομάδα του προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Ο Neto είναι ένας Βραζιλιάνος δεξιός μπακ με πολλά επιθετικά προσόντα και πολύ καλός εκτελεστής φάουλ. Επίσης έχουν έναν επιβλητικό στόπερ, τον Βραζιλιάνο Ronaldo Guiaro, που είναι πολύ καλός με το κεφάλι στα κόρνερ και στα φάουλ».

Ο πρώην παίκτης του Άρη χαρακτήρισε την τωρινή του ομάδα, Atletico, ως το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο, αλλά κατέληξε παραλληλίζοντας τους οπαδούς των «κίτρινων» με εκείνους των «Rojiblancos», εκθειάζοντας την ατμόσφαιρα που δημιουργούν κάθε φορά: «Μοιάζουν πολύ με εκείνους της Ατλέτικο, επειδή ποτέ δεν σταματούν να φωνάζουν για την ομάδα τους και είναι πολύ θορυβώδεις. Στα παιχνίδια πρωταθλήματος εμφανίζονται πάντοτε βεγγαλικά, καπνογόνα και κροτίδες. Όταν όμως η ομάδα τους δεν παίζει καλά ή όταν χάνει, την αποδοκιμάζουν».

http://www.sportena.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!