tromaktiko: ΔΑΚΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΕΛΤΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΑΚΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΕΛΤΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Διανύουμε περίοδο απροκάλυπτης και μονομερούς Κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στον κόσμο της Εργασίας, στα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα, στους συνταξιούχους, στους άνεργους, στη Νεο-λαία μας.
Διανύουμε επίσης, μέρες κατάργησης κάθε κεκτημένου δικαιώματος που αφορά στο στενό ή στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Μέρες που κοντά στα άλλα, η Δημόσια Περιουσία γενικότερα και οι Δημόσιες Επιχειρήσεις ειδι-κότερα ξεπουλιούνται ή κινδυνεύουν με ξεπούλημα.

Το Δημόσιο Ταχυδρομείο και οι Ταχυδρομικοί, είναι στο μάτι του κυκλώνα που βρίσκεται σε εξέ-λιξη και συμπαρασύρει στο διάβα του τα πάντα.

Οι βασικές μας αποδοχές μειώθηκαν ήδη 10% και «πάγωσαν» για τρία (3) χρόνια.

Τα επιδόματα υπέστησαν και αυτά σημαντικές μειώσεις.

Οι δύο (2) μισθοί των δώρων και της άδειας, έγιναν στην καλύτερη των περιπτώσεων φιλοδωρή-ματα ύψους – σε ετήσια βάση- μέχρι και 540 ΕΥΡΩ αθροιστικά.

Οι πληρωμές του ΟΓΑ και των άλλων Ταμείων, ακολουθούν την τύχη που είχε προ δεκαετίας το ΙΚΑ. Η φορολογία και ειδικά οι έμμεσοι φόροι απογειώθηκαν.

Τα έσοδα του ΕΛΤΑ, που την προηγούμενη διετία της κρίσης (2008 & 2009) κρατήθηκαν σταθε-ρά, παρουσιάζουν σημαντική μείωση, που ως ποσοστό, θα αγγίξει το διψήφιο νούμερο.

Έρχονται οι Αυτοδιοίκητες Εκλογές και δεν έχει υπάρχει κανένας σχεδιασμός και καμιά διευθέ-τηση όσον αφορά την επίδοση της Αλληλογραφίας, που φυσιολογικά, για μια σειρά από λόγους (αφορούν και Περιφέρειες κλπ), θα πρέπει ( αν δεν μας πιάσουν στον ύπνο οι ιδιώτες ), να είναι περισσότερη από την αντίστοιχη των Βουλευτικών.

Διαμορφώνουν Επιχειρησιακό Σχέδιο συρρίκνωσης και περιορισμού των δράσεων του Οργανι-σμού, που εν ολίγοις κινείται στη λογική, αφού τα έσοδα του Οργανισμού καταβαραθρώνονται, να μειωθούν αντίστοιχα και οι θέσεις Εργασίας σε αυτόν.

Να κοροϊδεύουν δηλαδή, αντί να δουλεύουν οι Διοικούντες και το «μάρμαρο» να το πληρώνουν οι Εργαζόμενοι.

Θέλουν να περιορίσουν δραματικά τις θέσεις Εργασίας και να κάνουν δραματικές αλλαγές στη Δι-ανομή, που θα εντατικοποιήσουν τη δουλειά σε βαθμό αφόρητο.

Δεν προσλαμβάνουν μόνιμο Προσωπικό, ούτε καν το αναγκαίο Εποχικό για να μπορέσουν οι Συνά-δελφοι να πάρουν τις άδειές τους.

Συμβούλους όμως και εξωυπηρεσιακούς Διευθυντές προσλαμβάνουν!

Μας κοροϊδεύουν! Μας θεωρούν «φάρα», όπως μας αποκάλεσε Διοικητικός Παράγοντας σε συ-γκέντρωση Προϊστάμενων, με θέμα την Ασφάλεια.

Ο Οργανισμός από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι και σήμερα, είναι στην ουσία ακυβέρνητος.

Από τότε, μόνη ενασχόληση των Διοικούντων είναι τα ρουσφετάκια σε ημέτερους, σε συγγενείς και φίλους και η επιστροφή, όσον αφορά την αναξιοκρατία, στις λογικές της δεκαετίας του ‘ 80 και της πρώτης πενταετίας μετά το ‘ 90.



Κύριοι της Διοίκησης….

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!

Κύριοι της Κυβέρνησης….

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!

Στηρίξτε με άμεσες αποφάσεις το Δημόσιο Ταχυδρομείο.

Εξασφαλίστε του εν όψει Απελευθέρωσης βιωσιμότητα, φτιάξτε ένα Διοικητικό σχήμα που να θέ-λει και να μπορεί, αναλάβετε το Κοινωνικό Κόστος, ρυθμίστε την Αγορά, εξασφαλίστε αξιοκρατί-α, βάλτε στο περιθώριο την Παραδιοίκηση.

Κανείς σήμερα στον ΕΛΤΑ δεν είναι διατεθειμένος να υποδυθεί το ρόλο του Πληβείου, πολύ δε περισσότερο δε, κανείς αποδέχεται να υπάρχουν Πατρίκιοι.

Δεν είναι δυνατόν όλες οι Διοικητικές αποφάσεις να παίρνονται, ύστερα από υπόδειξη ή έγκριση της υπαρκτής και σε όλους γνωστής παραεξουσίας.

Το ποτήρι ξεχείλισε! Δεν πάει άλλο!



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Οι όποιες προσδοκίες έτρεφε, ακόμα και ο πιο αισιόδοξος από εμάς, προσβλέποντας στην προ ενός Έτους εκλεγείσα Νέα (;) Κυβέρνηση, ήδη εξανεμίστηκαν.

Οι προβλέψεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, για μειωμένες αντιδράσεις στα πρωτοφανή μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση με άλλοθι το Μνημόνιο, από πλευράς της Φιλοκυβερνητικής Συνδικαλιστικής Πλειοψηφίας, δυστυχώς επαληθεύτηκαν πανηγυρικά.

Έφτασαν, ως ΠΑΣΚΕ, μέχρι και το σημείο να καταθέσουν, παρακλητικού και όχι επιτακτικού χαρακτήρα, υπόμνημα στον Πρωθυπουργό, παρά τις διαφωνίες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΤΑ-ΞΕΩΝ και χωρίς να συνεδριάσουν τα Όργανα, με υπογραφές των «δικών τους» Προέδρου και Α-ναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, παρακάμπτοντας το Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ!

Ο μόνος δρόμος για να περισώσουμε ότι μας απέμεινε, είναι αυτός της ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Σας ζητάμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα της Κεντρικής ΔΑΚΕ, για δυναμική, ενωτική και συ-γκροτημένη συμμετοχή, στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00΄ στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Να παρευρεθείτε στις ενημερωτικού χαρακτήρα συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί η ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ, στα Γραφεία της Παράταξης ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ στις 18.30΄.

Όσοι είσαστε χρήστες internet φροντίστε να εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι η Παράταξη διαθέτει μια από τις πιο δυναμικές και δημοφιλείς ιστοσελίδες, μπαίνοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dake-elta.eu .

Και στις συγκεντρώσεις της Πέμπτης, αλλά και στο site η ενημέρωση έχει προβλεφθεί να είναι αμφίδρομη ( Μπορεί να πάρει ο καθένας το λόγο και να τοποθετηθεί ή να αποστείλει ΣΧΟΛΙΟ για δημοσίευση).

Δεν πρέπει λοιπόν κανείς να βρίσκεται σε απόσταση από την Παράταξή μας, ανεξάρτητα αν συμ-φωνεί απόλυτα ή όχι με τις απόψεις και τις θέσεις της.

Περιθώρια βελτιώσεων σχεδόν πάντα υπάρχουν κι επομένως οι απόψεις και οι πληροφορίες όλων, μας είναι πολύτιμες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ…
ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ…
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ…
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ…

Η ΔΑΚΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ…
ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ…
ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΞΗ ΟΛΩΝ…
Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΕΛΛΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ…

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ
ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΣΑΡΓΥΡΗΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΜΜΑΤΑΣ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!