tromaktiko: Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΓΩΓΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΓΩΓΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ



Στο δημοτικό διαμέρισμα Γεωργιτσίου Δήμου Πελλάνας Λακωνίας,η δημοτική αρχή δημιούργησε ρέμμα σε κατοικημένη περιοχή που ποτέ δεν είχε ρέμμα,προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα λίγων.
Τοποθέτησε υπόγειο αγωγό απέναντι από την εκκλησία Αγίου Αθανασίου,με συνέπεια όλα τα όμβρια ύδατα να καταλήγουν πλέον σε μία συγκεκριμένη πυκνοκατοικημένη περιοχή.
Πριν την τοποθέτηση του εν λόγω αγωγού,τα όμβρια ύδατα κατευθύνονταν σε τρεις διαφορετικές περιοχές και έτσι σήμερα τριπλασιάστηκε η ποσότητα νερού προς μία και μόνο περιοχή.
Μετά την λειτουργία του αγωγού,έχουν προκληθεί σημαντικές φθορές-ζημίες στα σπίτια και η υγρασία έχει γίνει ο καθημερινός εφιάλτης των κατοίκων,οι οποίοι σημειωτέων έχουν επενδύσει πολλές χιλιάδες ευρώ για οικία στο χωριό τους.
Επιπλέον,η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει ρωγμές και η τριπλάσια ποσότητα ομβρίων υδάτων,επιβαρύνει τα ήδη επιβαρυμένα θεμέλια σπιτιών.Μάλιστα,με την ανοχή του Δήμου,στον ανωτέρω αγωγό καταλήγουν απόβλητα και αποχετέυσεις(κάτι το οποίο απαγορέυεται),με συνέπεια η δυσωσμία να καθίσταται ανυπόφορη και η μόλυνση αναμενόμενη. Γιατί ο Δήμος ανέχεται εδώ και έξι μήνες την μόλυνση μίας ολόκληρης περιοχής;;;
 Στην περιοχή βρίσκονται-εκτός των άλλων-και πέτρινες ιστορικές οικίες που φέρουν ως έτος ανέγερσης το 1890 και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο έχει κρίνει ότι αποτελούν ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία,τα οποία η πολιτεία οφείλει να προστατέυει.Επίσημη έκθεση Ε.Μ.Π. του έτος 1988. 
Γιατί η δημοτική αρχή Δήμου Πελλάνας Λακωνίας,δεν επέλεξε ένα από τα δύο παρακείμενα ρέμματα(π.χ. Σκυλόρεμμα)για την κατέυθυνση των υδάτων και επέλεξε μία κατοικημένη περιοχή που δεν έχει ρέμμα,δημιουργώντας σοβαρά προβλήμματα σε οικίες ;;;;;Μήπως για την εξυπηρέτηση συμφερόντων του ενός,έναντι των πολλών;;;
 Μετά απο απαίτηση των κατοίκων,με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αναγνωρίζεται το προβλημά μας και καθορίζεται ο τρόπος παρέμβασης στο φρεάτιο Αγίου Αθανασίου.Ποιά συμφέροντα επιβάλουν την μη εφαρμογή της απόφασης δημοτικού συμβουλίου;;;Γιατί ο Δήμος υποκύπτει στα συμφέροντα των λίγων;;;Γιατί η δημοτική αρχή δεν αφουγκράζεται το προβλημά μας και γιατί δεν προβαίνει σε έμπρακτες ενέργειες προς οφελός μας;;;Σε εγγραφό της,η ΤΥΔΚ Λακωνίας(αριθμός πρωτοκ.ΤΥΔΚ:4897-5024/09-05-2007),αναγνωρίζει ότι το αιτημά μας είναι εφικτό,με παρέμβαση στο φρεάτιο έξωθεν ναού Αγίου Αθανασίου.
Ζητούμε από την δημοτική αρχή,παρέμβαση στο φρεάτιο Αγίου Αθανασίου,ώστε τα όμβρια ύδατα να καταλήγουν σε ένα απο τα παρακείμενα ρέμματα και όχι στα θεμέλια σπιτιών. Σε αντίθετη περίπτωση,τον λόγο θα έχουν η δικαιοσύνη,τα υπουργεία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΤΣΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!