tromaktiko: AΠΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

AΠΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ



Παράνομη κράτηση του γενικού επιθεωρητή της αστυνομίας του «Μέτωπου Πολισάριο», από Αλγερινούς πολιτοφύλακες
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), το «Μέτωπο Πολισάριο» (Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας) θα πρέπει να απελεθευθερώσει τον αντιφρονούντα κρατούμενο, Mustafa Salma Ould Sidi Mouloud, καθώς έχει απαχθεί από πολιτοφύλακες του «Μετώπου Πολισάριο», στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 και κρατείται παράνομα σε άγνωστη τοποθεσία στην Αλγερία.
Ο γενικός επιθεωρητή της αστυνομίας του «Μετώπου Πολισάριο» Moustapha Salma, συνελλήφθει κατά την επιστροφή του από το Μαρόκο, στην πόλη Tindouf της Αλγερίας, επειδή ανακοίνωσε δημόσια την υποστήριξη του στο Μαροκινό σχέδιο για την αυτονομία της Δυτικής Σαχάρας.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), εξέφρασε την ανησυχία της για την σύλληψη του αντιφρονούντα Moustapha Salma, λίγο πιο έξω από ένα στρατόπεδο προσφύγων στο Tindouf της Αλγερίας και ανακοίνωσε πως θα παρακολουθεί προσεκτικά όλες τις εξελίξεις, ενώ η Διεθνής Αμνηστία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «ο Salma θα πρέπει να απελευθερωθεί εάν η κράτηση του συνδέεται με τις απόψεις του».
Ο 80χρονος πατέρας του Moustapha Salma, δήλωσε στο Reuters «ανησυχώ πολύ για την τύχη του υιού μου...φοβάμαι πως θα τον βασανίσουν μέχρι θανάτου». Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 42χρονο από τη Σαχάρα, είναι κατασκοπία και προδοσία, υπέρ του Μαρόκου.
Για αυτό το λόγο είναι καταδικαστέα η παράνομη κράτηση του Moustapha Salma από το «Μέτωπο Πολισάριο» και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη πίεσης στη Διεθνή Κοινότητα για άμεση απελευθέρωση του.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!