tromaktiko: Απάντηση στο "Αξιολόγηση φοιτητών στα Αγγλικά Πανεπιστήμια "

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στο "Αξιολόγηση φοιτητών στα Αγγλικά Πανεπιστήμια "



Απάντηση στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_149.html
Υπάρχουν πανεπιστήμια και πανεπιστήμια σε όλες τις χώρες. Το ότι έχει σπουδάσει κάποιος στην Αγγλία δεν λέει από μόνο του τίποτα.
Ξέρω παιδιά που δεν πήρανε νύχτα το πτυχίο τους όπως και άλλους που θησαυρίσανε κάνοντας τις εργασίες άλλων επί πληρωμή.

Είχα κάνει και εγώ φροντιστήρια και εργασίες σε φοιτητές σε αγγλικά πανεπιστήμια οπότε ξέρω από πρώτο χέρι ότι δεν λένε παραμύθια.
Υπάρχουν courses που δεν έχουν τελική εξέταση, μόνο εργασίες κατά την διάρκεια του εξαμήνου και ένα Project στο τέλος του εξαμήνου.
Βασίζονται στην νοοτροπία ότι δεν θα αφήσει κανείς έναν άλλον να αντιγράψει χωρίς να υπολογίζουν την Ελληνική αλληλεγγύη.
Η πιο ακραία περίπτωση που ξέρω είναι κάποιος που αγόρασε διδακτορικό από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιου του εξωτερικού έναντι φουσκωμένης αμοιβής (πενταψήφιο νούμερο σε ευρώ). Φυσικά το αγόρασε μόνο για κορνίζα καθώς το διδακτορικό χωρίς τις γνώσεις είναι ανούσιο.
Επίσης έχω γνωρίσει μηχανικούς Αγγλίας που ήρθαν στην Ελλάδα και στον χρόνο επάνω γυρίσανε στην Αγγλία επειδή δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στην Ελληνική γραφειοκρατεία και πολυνομία.
Που θέλω να καταλήξω; Ότι κανονικά που είναι τα πράγματα όπως τα λες αλλά όχι πάντα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!