tromaktiko: Λευκωσία: Νικολοβάρβαρα με βροχές - Επιβεβαιώθηκαν παππούδες και μετεωρολόγοι

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Λευκωσία: Νικολοβάρβαρα με βροχές - Επιβεβαιώθηκαν παππούδες και μετεωρολόγοι



Έχει εξασθενήσει το χαμηλό βαρομετρικό που επηρέασε την Κύπρο και δεν αναμένονται βροχές για τις επόμενες πέντε μέρες. Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο λειτουργός Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Μάριος Θεοφίλου, από την Τρίτη το πρωί ο καιρός θα καταστεί αίθριος, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Χθες βράδυ και σήμερα το πρωί, έπεσαν ευεργετικές βροχές σχεδόν σε ολόκληρη την Κύπρο, ύστερα από αρκετούς μήνες ανομβρίας.
Ο χειρότερος Νοέμβριος από τις αρχές του περασμένου αιώνα
Ο Νοέμβριος του 2010 ήταν ο ξηρότερος Νοέμβριος από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, συγκεκριμένα, από το 1901 μέχρι και σήμερα, ο Νοέμβριος του 2010 είναι ο χειρότερος μήνας όσον αφορά τη βροχόπτωση, με ποσότητα βροχής 0 mm, δηλαδή 0% της κανονικής για το μήνα (η κανονική βροχόπτωση για το Νοέμβριο είναι 53.5 mm).
Δεύτερος χειρότερος Νοέμβριος όσον αφορά τη βροχόπτωση ήταν ο Νοέμβριος του 1931 με 3.6 mm βροχής και τρίτος χειρότερος ο Νοέμβριος του 1916 με 3.7 mm βροχής.
Ο καλύτερος Νοέμβριος ήταν αυτός του 1994 με ποσότητα βροχής 219.0 mm και δεύτερος καλύτερος ο Νοέμβριος του 1984 με ποσότητα 167.2 mm. Σύμφωνα, επίσης, με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο φετινός Νοέμβριος φαίνεται να είναι και ο θερμότερος από το 1991 μέχρι και σήμερα, ακριβώς διότι σημείωσε την υψηλότερη μέση ημερήσια θερμοκρασία από όλους τους προηγούμενους Νοέμβριους.


Πηγή: ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!