tromaktiko: Καπνισμα στα καταστήματα

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Καπνισμα στα καταστήματα



Χαίρεται. Μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία.
ΠΟΥ είστε κρυμμένοι όλοι εσείς οι μη καπνιστές; Καταρχήν είμαι ιδιοκτήτης καταστήματος, αλλά και μη καπνιστής. Με ενοχλεί αρκετά για την ακρίβεια ο καπνός. Ανήκω στην κατηγορία αυτών που έχουν δάνεια για να πληρώνουν τα δώρα του προσωπικού, τα ΤΕΒΕ και ΙΚΑ, που μου αλλάζει νόμους κάθε μήνα η κυβέρνηση και με κλέβει όπως μπορεί (από αυτούς που εσείς για κάποιο λόγο εξισώνετε με εφοπλιστές και νομίζετε ότι έχουν γιοτ και βίλες, η πολύ TV βλάπτει).

Για να γυρίσω στο θέμα, νομίζετε έχουμε καημό υπέρ του τσιγάρου? Υπέρ του καπνού? Ποσοστό σε καπνοβιομηχανία έχουμε?
ΚΑΗΜΟ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ. Μπας και πληρώσουμε καμιά κάρτα και αποφύγουμε την καταστροφή. Τί θέλω να πω? Γιατί όταν το απαγορεύουμε πλήρως το μαγαζί είναι άδειο? Γιατί στο διάολο έχετε δει πολύ καλά πως τα μαγαζιά είναι άδεια όταν απαγορεύεται και έξω όλοι στο κρύο καπνίζουν σαν κρυφό σχολειό. Ωραίες οι θεωρίες, αλλά αυτή είναι η πράξη.
Μα το λέτε και μόνοι σας. Αν υπάρξει επιλογή θα γίνουν όλα καπνιστών. Γιατί? Γιατί μας αρέσει το άρωμα? Χμμ, γιατί άραγε.
Φαίνεται η ΚΑΚΙΑ κάποιων που ακόμη και χωριστοί χώροι, με ΤΖΑΜΙ και ΕΞΑΕΡΙΣΜΟ τους ενοχλεί σαν ιδέα ! Απλά φθόνος.
Ας το κάνουν παράνομο το σίχαμα. Ας έχει 15 ευρώ το πακέτο. Αλλά όχι, εκεί χάνουμε φόρους. Ας καπνίσει ο κόσμος σπίτι, δεν μας νοιάζει εκεί η υγεία, τα μαγαζιά έξω να χτυπήσουμε, εκεί είναι το θέμα.
Πως γίνεται στο ίντερνετ και στα κανάλια να είμαι πλειοψηφία οι μη-καπνιστές, και στα μαγαζιά το 90% να καπνίζει, να βρίζουν τον νόμο, να έρχονται παρέες και να λένε "α δεν καπνίζουμε?" και να φεύγουν? Πώς διάολο?
Μήπως όλοι αυτοί στα κανάλια και στα site είναι γενικά πικραμένοι ή ηλικιωμένοι και δεν βγαίνουν ποτέ, παρά μόνο κράζουν και βγάζουν κακία? Με αυτούς θα δουλέψουμε?

ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ για το τσιγάρο ως τσιγάρο. Ας γέμιζε το μαγαζί με μη καπνιστές τις όσες βδομάδες το κόψαμε, ας μην είμασταν ΑΔΕΙΟΙ, ας μην είχαμε πτώση πάνω από 50%, και να το κόψουμε το ρημάδι.

Και τα τραγικά ότι "εσείς φταίτε για την πτώση της κίνησης γιατί οι υπηρεσίες σας κλπ κλπ κλπ" είναι αστεία. Αν ήταν έτσι θα είχε πέσει η κίνηση πριν τον νόμο για το τσιγάρο. Λέμε 50% πτώση ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ μόνο. Αφήστε που το βάλανε πάνω στην κρίση, έτσι για κερασάκι.

Τυχαίο? Δεν νομίζω.

Ξέρω, λίγο σας νοιάζει. Ας κλείσουμε, δε πα να πεθάνουμε κλπ. Σε εμφύλιο είναι η ελλάδα, όλοι μισούν όλους. Δεν πανε να καταστραφούν 50.000 οικογένειες, τι μας νοιάζει.
Ιδιωτικός τομέας vs. Δημόσιο.
Μισθωτοί vs. Ελ. επαγγελματίες
Απεργοί vs. Μη Απεργούς.
Καπνιστές vs. Μη-καπνιστές.

Να σας πω και εγώ, συνεχίστε ρε παιδιά τις καταγγελίες για μαγαζιά που καπνίζουν. Καλό κάνετε. Να ξέρει ο κόσμος που να πηγαίνει.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!