tromaktiko: Επικίνδυνα ασθενοφόρα - "χελώνες" στην Καλαμάτα

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Επικίνδυνα ασθενοφόρα - "χελώνες" στην Καλαμάτα



Επικίνδυνα ασθενοφόρα - "χελώνες" στην ΚαλαμάταΠροβληματικά και επικίνδυνα είναι ορισμένα από τα ασθενοφόρα που διαθέτει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως καταγγέλλει γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Μεθώνης, σύμφβωνα με δημοσείυμα της "Ελευθερίας".
Όπως διαπίστωσε ο ίδιος προσωπικά όταν χρειάστηκε να συνοδεύσει ασθενή από το Κέντρο Υγείας -Αποκεντρωμένη Νοσηλευτική Μονάδα Πύλου στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, χρειάστηκαν δύο ολόκληρες ώρες για μία απόσταση που δεν ξεπερνά τα 45 χιλιόμετρα.
Αυτό, εξηγεί ο γιατρός, επειδή το ασθενοφόρο του ΚΥ Πύλου είναι μονίμως χαλασμένο κι έτσι τη διακομιδή από την Πύλο στην Καλαμάτα έκανε όχημα που διέθεσε το νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Η διαδρομή, όμως, διήρκεσε περί τις δύο ώρες, καθώς προέκυψαν προβλήματα στο σύστημα οδήγησης, που υποχρέωσαν τον οδηγό να κινείται με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα.
Ο ίδιος γιατρός, πρόσθεσε, ότι το συγκεκριμένο ασθενοφόρο δύο φορές στη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου είχε επισημανθεί από οδηγούς ότι παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα, που το καθιστούσαν επικίνδυνο, τόσο για το πλήρωμά του όσο και για τους επιβάτες του.
Το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Πύλου, εξήγησε, είναι «μονίμως χαλασμένο», λέει ο γιατρός. Καταλήγοντας, παρατήρησε ότι αποδείχθηκε ιδιαίτερα ψυχοφθόρα η προσπάθειά του να μην επιστρέψει στην Πύλο με το ίδιο όχημα, αλλά να του διατεθεί άλλο, σε καλύτερη κατάσταση κάτι που τελικά έγινε, αλλά μετά από μεγάλη πίεση εκ μέρους του, όπως είπε.
Πηγή: thebest.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!