tromaktiko: Σχετικά με : Αλυσίδες πληροφορικής - Εξειδίκευση και γνώση τέλος

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με : Αλυσίδες πληροφορικής - Εξειδίκευση και γνώση τέλος



Για τον φίλο της ανάρτησης που και αυτός με την σειρά του ψάχνει να βγάλει τα απωθημένα του μέσω της ανωνυμότητας … έχω να του πω το εξής (και όχι, ΔΕΝ δουλεύω για μια από τις αναφερόμενες εταιρίες, ΔΕΝ έχω δικό μου μαγαζί με υπολογιστές, είμαι και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα του προγραμματισμού – οπότε ξέρω καλά τι γράφω).(αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_6746.html )

Φίλε λες ότι είσαι επαγγελματίας στην διαφήμιση, είσαι «μέσα στα πράγματα» και αγοράζεις από Πλαίσιο/TurboX και Multirama. Μία απλή έρευνα αγοράς σε ομοίους σου (επαγγελματικά εννοώ) να έκανες, θα μάθαινες πολύ γρήγορα ότι τέτοιου είδους Super Market ειδών Πληροφορικής, δεν προσφέρουνε επαγγελματικά μηχανήματα με 500 και 600 γιούργια.

Υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα sites που μπορείς να δεις test drive από αρκετά μηχανήματα και να αποφασίσεις τελικά τι είναι σωστό για την χρήση που το θέλεις. Δεν σου φταίει το παλικάρι των 600 euro αν εσύ «είσαι επαγγελματίας και θέλεις ένα οποιοδήποτε laptop». Αν δεν του πεις για τι δουλειά το θέλεις δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Αλλά είμαι σίγουρος, πήρες ένα κατάλογο, «νόμιζες» ότι αυτό που αγοράζεις είναι TOP και το πήρες. Και μετά σου φταίνε οι άλλοι. Επίσης, αν μετά το Service στα σημεία που λες υπήρχαν γρατζουνιές, μπορούσες να ζητήσεις το λόγο και βέβαια να πήγαινες εξαρχής στο service της HP.

Φίλε αν εγώ σε ρωτήσω γιατί εσύ θα μου χρέωνες Χ λεφτά για να μου βγάλεις μια διαφημιστική ιδέα, θα μου έλεγες ότι η φαιά ουσία του μυαλού σου είναι ακριβή. Στην πραγματικότητα, έχεις μια τιμή και σε όποιον αρέσει. Έτσι είναι και σε όλους τους κλάδους. Αν δεν σου αρέσει, πήγαινε αλλού. Έλεος δηλαδή. Δεν σε ανάγκασε κανένας.

Και πληροφοριακά, έτσι για να σου φύγει και η απορία με τα 4GB RAM. Αν έχεις 32-bit λογισμικό δυστυχώς βλέπει ΜΟΝΟ 3GB και ας έχεις μέσα 4 GB. Δεν σε κορόιδεψε κανένας, απλώς εσύ είσαι άσχετος.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να μιζεριάζουμε με το παραμικρό, ειδικά όταν απλά «δεν το κατέχουμε», απλά νομίζουμε ότι το έχουμε, γιατί έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας.

Πάντα «φιλικά»
Ένας άλλος Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!