tromaktiko: Απάντηση στην Τουρκική υπεροπλια

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στην Τουρκική υπεροπλια



Για το αρθρό που ρώταει για την περίπτωση οι Τούρκοι να διαθέτουν ανώτερη ποίοτητα στα οπλικά τους συστήματα.
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_9455.html
Ενο ολίγοις όχι, οι Τούρκοι δεν διαθέτουν άνωτερα οπλίκα συστήματα.



Στο όπλο της αεροπορίας η αριθμήτικη κατάσταση είναι 1 προς 1 αλλα ποιοτήκα είμαστε ελαφρώς ανώτερα, τό κύριο μαχήτικο μας έιναι το F-16 σαν τους τούρκους αλλα αναβαθμισμένα στο επίπεδο Block 52+ (ανώτερη εμβέλεια και πιο σύγχρονα ηλεκτρόνικα), επίσης το Mirage 2000 δέν διατέθηκε ποτέ στην Τουρκία και είναι ανώτερο απο τα αναβαθμισμένα Phantom της Τουρκίας.

Αναλογίκα Η Ελληνική πολεμικη αεροπορία αυτήν την στιγμή είναι ικάνη να αποτρέψει μια Τουρκική επίθεση. Διεθνώς η Ελλήνικη πολέμικη αεροπορία θεωρείται μια απο τις πίο επαγγελμάτικες παγκοσμίως, σε όλες τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις οι πιλότοι μας έχουν παραλάβει τα καλύτερα λόγια καί όλοι λένε οτι τα κάνουν 'by the book' όπως λένε οι Αγγλοι, στο άμεσω μέλλον η Τουρκία λογαρίαζει να αγοράσει 100 F-35 μαχήτικα νέας γενίας με ικανότητα stealth (είναι συμπαραγωγός), αυτό θα αποτελέσει ένα σοβαρό πλήγμα για τήν ισορροπία δυνάμεων αλλά αυτό το μαχήτικο αργει ακόμα, η πίο πιθανή απάντησει είναι η αγόρα ένος άλλου βαρέως μαχήτικου νεας γενίας απο τήν Ευρώπη (Eurofighter ή Rafale), η άκομα και η αγόρα F-35 κατευθείαν απο τις ΗΠΑ.

Στο μέτωπο του πολέμικου ναυτίκου διαθέτουμε πάντα μια ποιοτική υπεροχή οσόν αφορά τα όπλα και το προσωπικό, σε όλες τις ασκήσει με συμμάχικες δυνάμεις καταλήγουμε παντά πρώτοι στην επείχηρησιακή ετοιμότητα.

Οι Τουρκοι διαθέτουν μια ελάφρα αριθμητική υπερόχη αλλα το προσώπικο τους θεώρειται απο όλους ώς ερασιτεχνικό εν συγκρίση με το Ελληνικό (για καποίο λόγο σε αρκέτες ναυτικές επειχηρήσεις τύπου Σομάλιας Η Ελλάδα έχει τήν ηγεσία). Το 'αεροπλανοφόρο' που αγοράσαν πρόσφατα δεν έχει καμία σημάσια για το αιγαίο ακομά και εάν το κάναν επείχηρησιακό πάλι (οικονομικός και πρακτικός ανόητο) εφόσον διαθέτουμε αρκετες χιλίαδες αβύθιστα στο Αίγαιο.

Αυτή η υπερόχη στο ανθρώπινο δυναμίκο για τήν αεροπορία και το ναυτίκο είναι κυρίας σημασίας, επισής το γεγόνος οτι διαθέτουν υψηλό κύρος ανάμεσα στις χώρες του εξωτερικού λειτουργει για το μέρος μάς όσο αφορά την αγορά υλικού. Είμαστε μια απο τίς λεγόμενες βιτρίνες όσον αφορά τα οπλίκα συστήματα, ότι αγοράζουμε για τήν αεροπορία και το ναυτίκο θα αποτέλεσει διαφήμιση για αυτό το οπλίκο σύστημα (εξού και η καθόλου περίεργη πίεση από όλους να αγοράσουμε τα δικά τους μαχητικά και πλοία), με μία πάραλληλη πολιτική βούληση, η Αεροπορία και ! το Ναυτικό μέσω των αγορών οπλίσμου θα μπορούσαν να πρόσφερουν δίαφορες ανταποδώσεις στήν Ελλάδα.

Το κύριως πρόβλημα μας έιναι ο Στράτος, όπως και η αεροπορία και το ναυτικό διαθέτουμε ανώτερα ποιοτίκα όπλα μέχρι στιγμής αλλα το προσώπικο υποφέρει, κάτι η λυψανδρία, κατί η χάλαρωση της στρατιώτικής θητείας, το προσώπικο του Στρατού ξήρας αποτέλει την αχείλειος πτέρνα της Ελλάδος αυτήν την στιγμή.

Αυτά ως προς κάποια υπεροχή της Τουρκίας.
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!