tromaktiko: Επιτέλους προσλήψεις στο νοσοκομείο Λαμίας

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Επιτέλους προσλήψεις στο νοσοκομείο Λαμίας



Την άμεση πρόσληψη 9 απαραίτητων ειδικοτήτων Γαστρεντερολογίας, Χειρουργικής, Οδοντιατρικής, Παθολογίας, Νευροχειρουγικής, ΩΡΛ, Πνευμονολογίας- Φυματολογίας, Καρδιολογίας, Νεφρολογίας...
στο νοσοκομείο της Λαμίας εντός των επομένων είκοσι (20) ημερών, καθώς και την παραλαβή 10 ασθενοφόρων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, σε σχετική ερώτηση της Βουλευτή Φθιώτιδας Κατερίνας Μπατζελή , κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή στην οποία παρέστη-μεταξύ άλλων- και ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ, κ. Πέτρος Τομάρας.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των έργων μέσω ΕΣΠΑ, η κ. Μπατζελή έκανε λόγο για αναντιστοιχία των πόρων που αναγράφονταν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια πρόνοια στο πλαίσιο της επιχειρησιακής συμφωνίας υλοποίησης και στους πόρους που υπάρχουν στο ΠΕΠ Υγείας στην Στερεά Ελλάδα και ζήτησε την μεταφορά πιστώσεων από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την πρόθεση των ιδρυμάτων για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ με πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό, αλλά και το γεγονός ότι στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας για την υγεία έχει προβλεφθεί μόνο το ποσό των 36 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι εντός των επόμενων δύο μηνών θα γίνει δημοπράτηση των ώριμων έργων, ύψους 250 εκατ. ευρώ, ενώ επισήμανε ότι η επιλογή των έργων έγινε βάσει της ωριμότητας υλοποίησής τους, ώστε μέσα στους επόμενους 3,5 ή 7 μήνες στο μεγαλύτερο μέρος αυτών που θα έχουν ήδη δημοπρατηθεί, να μπορεί να εγκατασταθεί εργολάβος, ώστε να αρχίσουν οι λειτουργίες κατασκευής αυτών των έργων. Ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Πέτρος Τομάρας αναφερόμενος στο ίδιο θέμα τόνισε ότι στο ΕΣΠΑ έχουν ήδη ενταχθεί το Πέτρινο ύψους περίπου 14 εκατ. ευρώ και το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ, ενώ από τα 250 εκατ. ευρώ έργων που είναι έτοιμα να δημοπρατηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, το 36,10% αφορούν έργα της 5ης Υ.ΠΕ., δηλαδή, ύψους περίπου 90 εκατ. ευρώ.
http://www.lamiastar.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!