tromaktiko: Απάντηση στο: Ζητάω τη βοήθειά σας σχετικά με ένα πρόβλημα που έχει προκύψει με τη ΔΕΗ

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Απάντηση στο: Ζητάω τη βοήθειά σας σχετικά με ένα πρόβλημα που έχει προκύψει με τη ΔΕΗ



Ότι σου προτείνω παρακάτω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ηθικό αλλά ΕΙΝΑΙ νόμιμο Δεν είμαι υπέρ αυτής της λύσης αλλά επειδή έχω παρόμοια εμπειρία και η ΔΕΗ δεν χαμπαριάζει τίποτα , κάνε τα εξής :
( αφορά το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_3032.html ).

Χρειάζεται να σε βοηθήσει κάποιος φίλος σου. Φτιάξε ένα ενοικιαστήριο ότι νοίκιασες το σπίτι σε αυτόν τον φίλο σου , κατέθεσέ το στην εφορία ( εννοείται ότι θα δηλώσεις ένα μικρό ενοίκιο ) και στην συνέχεια ο φίλος σου θα πάει στην ΔΕΗ και θα ζητήσει να κάνει νέα σύνδεση στο όνομά του. Η ΔΕΗ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να κάνει την σύνδεση ΑΣΧΕΤΩΣ αν εσύ ως ιδιοκτήτρια χρωστάς στην ΔΕΗ γιατί για τους νέους λογαριασμούς υπεύθυνος και υπόχρεος θα είναι πλέον ο «ενοικιαστής». Ακόμη και αν ο προϊστάμενος της ΔΕΗ καταλάβει το κόλπο , δεν μπορεί να κάνει τιποτα γιατί η ΔΕΗ δεν είναι μαγαζί του και είναι υποχρεωμένος να υπακούει στους κανονισμούς της ΔΕΗ.
Δες το απλά : νοικιάζω ένα σπίτι και ο προηγούμενος ενοικιαστής χρωστάει στην ΔΕΗ. Δεν μου καίγεται καρφί τι συμβαίνει με τον προηγούμενο. Εγώ απαιτώ την σύνδεση στο όνομα μου και τελείωσε το θέμα. Και το ποιος θα κοιμάται και θα μένει στο σπίτι που εγώ νοίκιασα δεν αφορά καθόλου την ΔΕΗ , ούτε και θα δώσω καμιά αναφορά.
Και μην βιαστείς να πεις ότι στην περίπτωσή σου χρωστάει ο ιδιοκτήτης . ΔΕΝ έχει καμία σημασία ( στο λέω με μεγάλη εμπειρία στο θέμα ).
Έπειτα από 3 μήνες πας στην εφορία και κάνεις λύση της ενοικίασης . Η ΔΕΗ όμως δεν το γνωρίζει και συνεχίζει να στέλνει τους λογαριασμούς στο όνομα του ενοικιαστή. Αν συνεχίσεις να πληρώνεις τακτικά τον λογαριασμό σου δεν πρόκειται ποτέ να έχεις πρόβλημα.
Βέβαια όλα αυτά θα τα κάνεις για να μπορέσεις να ξαναμπείς στο σπίτι σου. Κατόπιν μπορείς να πας στην ΔΕΗ και να κάνεις μια ρύθμιση της οφειλή σου όχι για να ξανασυνδέσεις το ρεύμα αλλά για να πληρώσεις το ρεύμα με σχετική άνεση.
Και είπαμε , ηθικό όχι , νόμιμο όμως … φουλ !!!

Αναγνώστης

-------------------


(αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_3032.html)

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για αυτή την αυθαιρεσία(αν όντως ισχύει) είναι να απευθυνθείς στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και στον Συνήγορο του καταναλωτή.

Aναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!