tromaktiko: Από σύμβολο του Πολυτεχνείου… λαγός της κυβέρνησης του μνημονίου

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Από σύμβολο του Πολυτεχνείου… λαγός της κυβέρνησης του μνημονίου



Στην σκληρή και εν πολλοίς εκβιαστική γραμμή του πρωθυπουργού και η Μαρία Δαμανάκη η οποία με μια δήλωση – βόμβα...
μίλησε για το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή.«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του.

Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά», τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και επίτροπος της χώρας μας στην Κομισιόν .

Και πρόσθεσε: «Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα οικονομικά ζητήματα, Αμαντέου Αλταφάζ, ανέφερε ότι στο Συμβούλιο των υπουργών της ζώνης του ευρώ, όπου συζητούνται όλα τα θέματα που άπτονται του ενιαίου νομίσματος, κανένα κράτος-μέλος δεν έχει θέσει ως σήμερα θέμα εξόδου της Ελλάδας, ή οποιασδήποτε άλλης χώρας, από την ευρωζώνη.

Παράλληλα, η δήλωση Δαμανάκη προκάλεσε και τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε: «Είναι μεγάλο λάθος να θέλουν ορισμένοι να μετατρέψουν ένα οικονομικό πρόβλημα σε πρόβλημα θεσμών. Διλήμματα, όπως «μέσα ή έξω από την Ευρώπη» και «μέσα ή έξω από το ευρώ», όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά προκαλούν σύγχυση και βλάπτουν σοβαρά τον τόπο».
Eνδεικτικά, μιλώντας στην ΝΕΤ το πρωί της Πέμπτης, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε: «Δεν βοήθησε η δήλωση Δαμανάκη. Δεν υφίσταται αυτό το θέμα και τέτοιου είδους δηλώσεις δεν βοηθούν».
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας εξέφρασε την άποψη ότι «η κ. Δαμανάκη βρίσκεται σε απομόνωση και γιαυτό έκανε αυτήν την εκτός πραγματικότητας δήλωση. Θέλει να δραματοποιήσει την κατάσταση σε τέτοιο σημείο, ώστε να πάρει η κυβέρνηση τα μέτρα που δεν μπορεί να πάρει αλλιώς».
Σχολιάζοντας τη συζήτηση περί του ενδεχομένου επιστροφής στη δραχμή, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος δήλωσε στο Mega: «Είναι γελοίο το σενάριο».
Δηκτικό ήταν το σχόλιο του ΛΑΟΣ: «Που και να μην είχε περάσει από το Πολυτεχνείο η Μαρία τι θα έλεγε…».
Το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Οι σημερινές δηλώσεις της κ. Δαμανάκη, που αναπαράγουν τη χθεσινή θέση του προέδρου του ΣΕΒ, εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, με σκοπό τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας του λαού και εγκλωβισμού του σε ψεύτικα διλήμματα. Θέλουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την αντιλαϊκή της πολιτική και να διευκολύνουν τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και της κοινωνίας».
http://www.kentrinews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!