tromaktiko: Μάγεψαν οι Deep Purple και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου!

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Μάγεψαν οι Deep Purple και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου!



Μια μοναδική εμπειρία και μια αξέχαστη βραδιά, διάρκειας 3 ωρών, έζησαν οι χιλιάδες των θεατών που προσήλθαν το βράδυ του Σαββάτου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για να απολαύσουν ένα ζωντανό θρύλο του ροκ, τους Deep Purple.Ήταν μια συγκλονιστική συναυλία που γέμισε με μνήμες τους παλαιότερους και επιφύλαξε μια σημαντική συνάντηση με έναν από τους μουσικούς ογκόλιθους του ροκ για τους νεώτερους, που παρουσίασε το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και έφερε τη σφραγίδα του νεοσύστατου Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ο οποίος προσανατολίζεται σε ανάλογα πολιτιστικά γεγονότα ιδιαίτερου κύρους και λάμψης για την πόλη.

   To Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας φόρεσε από νωρίς τα γιορτινά του για να υποδεχτεί το συγκρότημα, που τα σπουδαία του τραγούδια έκαναν το γύρο του κόσμου μεγαλώνοντας πολλές γενιές και μπαίνοντας στο σπίτι όλων μας. Ήταν μια συναυλία που εκτόξευσε τον ενθουσιασμό στα ύψη και πυροδότησε τις θερμές εκδηλώσεις των χιλιάδων θεατών.

   Οι εκπρόσωποι του πιο αυθεντικού ροκ εντυπωσίασαν με την εξαιρετική σκηνική παρουσία τους και τον αξεπέραστο τρόπο με τον οποίο κατόρθωσαν να επικοινωνήσουν με το κοινό, στοιχεία που σε συνδυασμό με τη βαριά ιστορία των τραγουδιών τους και με τις άψογες εκτελέσεις τους χωρίς το παραμικρό σημάδι κόπωσης από το πέρασμα του χρόνου, πρόσφεραν μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

   Το κορυφαίο hard rock συγκρότημα όλων των εποχών είχε ως αιχμή την εξαιρετική και αειθαλή φωνητική ερμηνεία του τραγουδιστή-συμβόλου Ian Gillan. Τραγούδια ανεξίτηλης καλλιτεχνικής αξίας και έντασης, που έχουν περάσει στην ανθολογία του ροκ όπως τα Smoke on The Water, Black Night, Hush,  Strange kind of woman, High Way Star και άλλα δόνησαν με παλμό και συναίσθημα το Παμπελοποννησιακό.

   Ιδανικά ταιριαστή αποδείχτηκε η ζωντανή εμφάνιση του σπουδαίου Έλληνα ρόκερ Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι δεν βρίσκεται τυχαία στην αφρόκρεμα της ελληνικής ροκ.

   Με ξεχωριστό πάθος και δύναμη μετέφερε την αύρα των τραγουδιών του, που διατηρούν αναλλοίωτα τη φρεσκάδα και το δυναμισμό τους. Μαζί πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν τα καινούργια του κομμάτια από τον δίσκο «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα». Αποχαιρέτησε τον κόσμο ξεσηκώνοντάς τον, με τα τραγούδια "Χαιρετίσματα στην εξουσία", "Ελλάς" και "Για σένα τραγουδώ".

   Ήταν μια συναυλία που δεν συναντάς εύκολα και που σφραγίστηκε από την παρουσία δύο τεράστιων ονομάτων με ιστορία για πάνω από 35 χρόνια στο χώρο της μουσικής σε μια μεγαλειώδη παραγωγή, που άνοιξε ιδανικά το πολιτιστικό καλοκαίρι προμηνύοντας μια συναρπαστική συνέχεια.


www.patrasevents.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!