tromaktiko: Σχετικά με: "Τα γεράκια της Eurobank"

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Σχετικά με: "Τα γεράκια της Eurobank"



Αφορα την αναρτηση http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/t-eurobank.html
Απλα επειδή μας αρέσει να παρουσιαζόμαστε ως θύματα και αθώες περιστερές απλά σχολιάζω το παρακάτω μήνυμα...

"Μεγάλε επιτέλους το έπιασες! Γράφεις "Μήπως τελικά ο σκοπός τους ήταν να μην αποπληρωθεί το δάνειο και να πληρώνω τους τόκους μια ζωή;"
Ακτιβως αυτος ειναι ο σκοπος καθε δανειστη. Να παιρνει τοκους εσαεί και το κεφαλαιο να παραμενει και να τοκιζεται. Δεν ενδιαφερεται να αποπληρωθει το κεφαλαιο, απο τη στιγμη που εχει εχέγγυα για αυτο και μπορει πανω σε αυτα τα εχέγγυα να δανειζεται ο ιδιος απο αλλου με χαμηλοτερα επιτοκια."

Ο φίλος που αναφερθηκε στο συγκεκριμενο θεμα δεν εγραψε πουθενα οτι η Τραπεζα ειχε κανει καποια προσημειωση ακινητου ή είχε καποια αλλη εξασφαλιση. Αρα αυτο που γραφεις οτι ειχε εχεγγυα για να δωσει το συγκεκριμενο δανειο δεν ευσταθουν. Το συγκεκριμενο δανειο ηταν ανοικτο, δηλαδη όπως του το ειπε ο υπαλληλος της τράπεζας, για καθε χιλια ευρω θα πληρωνεις 10 ευρω τοκο και μπορεις να πληρωνεις κεφαλαιο μονος σου. Λογικα ο 23 χρονος (τοτε) πρεπει να ηταν ελευθερος επαγγελματιας όποτε επειδη δεν εχουν ολοι πλατες απο την μαμα και τον μπαμπα πηρε ενα δανειο να ξεκινησει. Τωρα εαν ειναι μισθωτος θα το πηρε για να καλυπτει καποια εξοδα. ΕΑΝ τωρα ο 23χρονος το πηρε για να παρει ενα ακριβο μουρατο βουβου...ας προσεχε! Παντως λογικο ρε παιδες δεν ειναι η τραπεζα να ζητησει τα χρηματα πισω!! Ασχετα εαν το επιτοκιο ειναι υψηλο ή οχι, ή εαν οι οροι ειναι καταχραχστικοι, οι Τραπεζες πουλανε χρημα, δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδυματα, αρα λογικο ειναι να ζητησουν τα χρηματα τους πισω καποια στιγμη.
Δεν θα μπουμε στη λογικη για ατομα που εχασαν την δουλεια τους κτλ και οτι οι τραπεζες ειναι απανθρωπες κτλ, απο την στιγμη που το ιδιο το κρατος δεν προστατευει τετοιες καταστασεις. Φυσικα δεν αναφερομαι σε λαμογια , που πηγαν και πηραν λεφτα για διακοπες γιατι επρεπε η γκομενα να παει διαδκοπες ή η συζυγος, που πηραν ακριβα αυτοκινητα για να πουλουν μουρη κτλ... αυτους δεν τους λυπαμαι, αντιθετα ΑΥΤΟΙ ευθυνονται για τα υψηλα επιτοκια καθως η τραπεζες γνωριζοντας οτι καποια δανεια δεν θα πληρωθουν , μετακυλουν το βαρος στους καλοπληρωτες με το αν αυξανουν τα επιτοκια!
ΟΛΑ ειναι ΚΥΚΛΟΣ! Εαν καποιος θεωρει οτι η Τραπεζες δεν θα επρεπε να ζητανε πισω τα χρηματα τους, ας μας το πει!!
Τελιωνοντας ας σκεφτουν μερικοι που γραφουν και κατηγορουν τις τραπεζες, επειδη ζητουν αυτα πιυ δανεισαν (δεν μπλεκω με το εαν φταινε για την σημερινη κατασταση) ΕΑΝ αυτοι είχαν ενα ακινητο - σπιτι και ο νοικάρης δεν τους πλήρωνε το ενοικιο για 1 χρονο θα τον κρατουσαν μεσα ή θα του εκαναν εξωση, ακομη και εαν αυτος ειχε μεινει ανεργος και ειχε παιδια. Και μη πει καποιος οτι δεν το κανουν γιατι το εχω δει! Ειναι το ΙΔΙΟ πραγμα!

"Και οσο για τους εξυπνακηδες που σου απαντουν ειρωνικα, καλο θα ηταν να συνειδητοποιησουν οτι ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΑΛΛΑ 10,000,000 ΕΛΛΗΝΕΣ και ψαχνομαστε τωρα πως θα πληρωσουμε τα 30ετη δανεια που επαιρνε ο Αντρεας την δεκαετια του 80 με 17% τον χρονο για να διοριζει δημοσιους υπαλληλους.""

Καμια σχεση το ενα με το αλλο!! Εδω πηγε μονος του ο αλλος και πηρε δανειο! Εμενα δεν με ρωτησε ο Παπανδρεου και ο Μητσοτακης για τα δανεια ποιυ πηραν! Και κατι αλλο, λογικο ειναι μια χωρα να δανειζεται, δεν ειναι κακο! Απλα εδω εχουμε θεμα διαχειρισης φιλε, οχι οτι δανειστηκαμε ως χωρα! Εαν αυτα τα χρηματα οντως ηταν για να αναπτυχθει η χωρα, τοτε δεν θα ειχαμε θεμα!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!