tromaktiko: Περί επεισοδίων..

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Περί επεισοδίων..



Να μην αφήνεις ρε φιλε να μπουν οι αναρχικοί και οι κουκουλοφοροι στην πορεία. τελείωσε....
Απάντηση στο περι Επισοδειων: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_8874.html
επισης μια χαρα πλακακια τα εχουν κανει με τους μπατσους και τους βλεπουμε μαζι να μαζευουν ξυλα και πετρες και τα συναφη. εαν δεις φωτογραφιες πολλοι ματατζηδες εχουν σακουλες με πετρες μεσα στις τσαντες που κουβαλανε κατι καφε εαν προσεξα καλα. δεν εχετε καμια αισθηση του τι κανετε πανω στην τρελα και στην .κ....α σας. αποτυχημενοι ανθρωποι ειστε που δεν ειχατε τι αλλο να κανετε στην ζωης σας και καμια επιδιωξη και γινατε μπατσοι για να παιρνετε το χιαλιαρικο το μηνα. ο καθε κατακαημενος κατεβηκε απο το χωριο του που εβοσκε γελαδια στην αθηνα και εγινε μπατσος,πυροσβεστης και τα συναφη. επισης...διαβασε αυτο!

Έχω καλύψει συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε διάφορα μέρη του κόσμου εκτός της Ελλάδας, όπως στην Αργεντινή, την Ιταλία, τη Βολιβία και το Μεξικό. Ειδικά στο Μεξικό, οι αστυνομικοί όπως γνωρίζουν πολλοί, θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι. Όμως αυτό που έζησα και κατέγραψα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου χθες Τετάρτη 29/6 στο Σύνταγμα, ξεπερνάει σε αγριότητα κάθε όριο. Η Ελληνική αστυνομία παίρνει δίκαια και με διαφορά το βραβείο βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που καμία σχέση δεν είχε με καταστολή αλλά ήταν να συνεχές φλερτ με τον θάνατο.
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Και ο κ. Παπουτσής θα πρέπει να ανάψει λαμπάδα στον Θεό που πιστεύει, καθώς μόνο στην καλή του τύχη θα πρέπει να αποδοθεί το γεγονός ότι δεν απολογείται σήμερα για θύματα.

Το σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος τις δύο τελευταίες μέρες, ήταν ένα "γιουρούσι" όπως εύστοχα παρατήρησε ο Αϊμάν, Ισπανός δημοσιογράφος που εργάζεται για το Al Jazeera. Ένα γιουρούσι, εναντίον όλων και όποιον πάρει ο χάρος. "Μα καλά τι αστυνομία είναι αυτή που έχετε;" με ρώτησε αγανακτισμένος. "Είστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον ακόμα" μου είπε με νόημα χαμογελώντας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Περίπου στη 13.30 υπάρχει πολύς κόσμος συγκεντρωμένος μπροστά από την Βουλή. Δεν είναι κουκουλοφόροι. Δεν πετάνε πέτρες. Είναι γέροι, νέοι, γυναίκες, άντρες, φοιτήτριες και φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι που φωνάζουν συνθήματα, ρίχνουν την γνωστή μούντζα προς το κοινοβούλιο, και οι πιο θερμόαιμοι μπροστά - μπροστά άντε να εκτοξεύουν καμιά βρισιά εναντίον των αστυνομικών και να κουνάνε τα κιγκλιδώματα που έχουν στηθεί μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Τίποτα το σημαντικό δηλαδή που να δικαιολογεί αυτό που θα ακολουθήσει. Ξαφνικά από παντού, από δεξιά, από αριστερά και από το κέντρο, αρχίζει μια γενική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων που απωθούν τους διαδηλωτές προς τα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος. Φανταστείτε δηλαδή χιλιάδες ανθρώπους να τρέχουν αλλόφρονες προς ένα στενό άνοιγμα το πλάτος του οποίου δεν ξεπερνά τα δέκα μέτρα. Από πίσω τους τα ΜΑΤ, ρίχνουν μέσα στο πλήθος χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, προκαλώντας πανικό. Άνθρωποι καίγονται από τις φλόγες, πνίγονται από τα δακρυγόνα δεν βλέπουν μπροστά τους και αρχίζουν να ποδοπατούν ο ένας τον άλλον και να κουτρουβαλούν στα σκαλιά. Υπάρχουν άνθρωποι λιπόθυμοι, άλλοι ποδοπατημένοι μέσ' τα αίματα. Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί δεν αποχωρούν. Χτυπάνε με τα γκλομπς όποιον βρουν μπροστά τους, ανθρώπους δηλαδή που τρέχουν να σωθούν πατώντας ο ένας πάνω στον άλλον.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Πέρα από την δράση των προβοκατόρων η οποία έχει καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες που βγήκαν και θα συνεχίσουν να βγαίνουν τις επόμενες μέρες, πέρα από τους μπαχαλάκηδες την δράση των οποίων απεχθάνομαι και διαφωνώ κάθετα, η πέτρα είναι πλέον εύκολο να φύγει από το χέρι οποιουδήποτε, που τον χτύπησαν, τον ψέκασαν, και είναι άνεργος, άστεγος - ναι, υπάρχουν πλέον νεοάστεγοι - και κάθε μέρα γίνεται φτωχότερος χωρίς να βλέπει διέξοδο από πουθενά.
Δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα βλέποντας μια άνευ προηγουμένου αγριότητα να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μου. Ένιωσα τον ίδιο φόβο που έχω νιώσει σε ζόρικες περιοχές του πλανήτη. Ένιωσα τον φόβο του θανάτου. Καθώς νόμιζα πως ήταν η ιδέα μου και πως είχα ξεσυνηθίσει να δουλεύω στην Ελλάδα - έχω να δουλέψω στη χώρα μου από το έτος 2000- ρώτησα παλιούς μου συναδέλφους αν είχαν ξαναζήσει κάτι τέτοιο εδώ. Μου απάντησαν πως δεν είχαν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο.
Θα ήθελα λοιπόν ένας λογικός άνθρωπος από το υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί πλέον ο τίτλος του μου θυμίζει το Υπουργείο Αγάπης του Όργουελ στο 1984) να μου απαντήσει στις εξής ερωτήσεις:
Ποιος έδωσε την εντολή για την γενική επίθεση στις 13.30 και γιατί; Ποιανού ιδέα ήταν να διατάξει τις αστυνομικές δυνάμεις να κυνηγήσουν ένα πανικόβλητο πλήθος που ποδοπατιέται στα σκαλιά πετώντας κρότου - λάμψης και δακρυγόνα χτυπώντας αδιακρίτως, παίζοντας κορώνα γράμματα την πιθανότητα, κάποιος ανάμεσα στους χιλιάδες, να αφήσει την τελευταία του πνοή στην πλατεία.
Για ποιο λόγο οι αστυνομικοί δεν σεβάστηκαν το ιατρείο της πλατείας Συντάγματος; Επαγγελματίες γιατροί πνευμονολόγοι και άλλοι, όλοι εθελοντές, φρόντιζαν τραυματίες καθ' όλη την διάρκεια των συγκρούσεων. Δεν ήταν "κουκουλοφόροι", γιατροί ήταν. Φώναζαν στους αστυνομικούς "εδώ είναι ιατρείο" αλλά καμία σημασία δεν έδιναν εκείνοι. Αφιονισμένοι, τους έριχναν δακρυγόνα και τους χτυπούσαν. Όπως μας είπε ένας γιατρός "Αυτά δεν γίνονται ούτε στον πόλεμο. Ακόμα και στον πόλεμο υπάρχει ανακωχή για να μαζέψεις και να φροντίσεις του! ς τραυματίες." Τα μάζεψαν άρον - άρον οι άνθρωποι και έστησαν το ιατρείο κάτω στο μετρό αλλά ούτε και αυτό γλίτωσε από τις ρίψεις χημικών.

Με ποια λογική οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και χτύπησαν ανθρώπους μέσα σε μανάβικα και σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα, προκαλώντας τρόμο σε πελάτες και τουρίστες;
ΜΑΤατζή και γνωρίζω εσάς, θα ήθελα πραγματικά μια απάντηση. Η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη εκείνη την ώρα και γω τραβούσα με την κάμερα μια διμοιρία των ΜΑΤ που ανέβαινε προς την Βουλή, όταν ένας ξέκοψε από την διμοιρία του, ήρθε προς το μέρος μου και στάθηκε μπροστά μου σε απόσταση αναπνοής. Σταμάτησα να τραβάω και κατέβασα την κάμερα. Με κοιτούσε μες στα μάτια. Του είπα ι θέλει και ως απάντηση εισέπραξα μια, για να θυμάμαι τη μέρα. Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει: "Τον Αυγερόπουλο χτυπάς ρε". Δεν αντέδρασα καθόλου και εκείνος απομακρύνθηκε. Αν είχα αντιδράσει ίσως να τα λέγαμε στο τμήμα όπου θα μου ζητάγατε συγνώμη για την... "παρεξήγηση". Παρεπιπτόντως: Στην Οαχάκα, όταν με είχαν στριμώξει μαζί με τον κάμεραμάν μου οι Μεξικανοί αστυνομικοί, που όπως είπαμε θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι, τους φώναξα "Δημοσιογράφος" και δεν με πείραξαν. Στη χώρα μου τις έφαγα για πρώτη φορά. http://www.exandasdocumentaries.com/gr/news/interesting-articles/241-flertarontas-me-ton-thanato

Απαντα τωρα γιατι ριχνατε χημικα στα ιατρεια γιατι βαρουσατε χωρις λογο ανυπερασπιστους με γεγονοτα βιντεο και μαρτυριες. Και μην μου πεις για μεμονομενα γενονοτα. Ματια εχουμε και βλεπουμε. Αντι να γραψετε στα @@ σας τους ανωτερους και ολοι μαζι σαν ομαδα να κανετε κατι καλυτερο και πιο ανθρωπινο το παιζετε ολοι κοναν. Και στην τελικη αφηστε τους να μπουνε επιτηδες να τελειωνει το μουχαμπετι. Θα σας απολυσουν ολους; μπα...

Αναγνώστης


----------------------


Ρε παιδια σταματηστε να κατηγορειτε τον κοσμο που διαδηλωνε και δηθεν μισησε τους αστυνομικους..ελεος πια!
Σταματηστε.. Δεν εισασταν εκει !! Δεν ξερετε τιποτα!

Δεχτηκαμε επιθεση..ποσο δυσκολο ειναι να το πιστεψετε αυτο!! Ανοιξτε τα ματια σας και δειτε τα βιντεο απο την συγκεντρωση!
Μεχρι και στις ταβερνες στο μοναστηρακι εφτασαν οι χαμηλοτατου δεικτη νοημοσυνης ''αστυνομικοι'' τους!! Οχι μας!! Για να εκκαθαρισουν (εξαφανισουν-εξοντωσουν ) την πλατεια
Εφοσον αυτες ηταν οι εντολες τους!!!
Εισεβαλλαν οι ιδιοι οι αστυνομικοι μεσα στο πληθος κοσμου και εριχναν χημικα και ξυλο στους ανθρωπους!!
Απο τι να πρωτοφρουρησουν δηλαδη οι διαδηλωτες την διαδηλωση απο τους μπαχαλακηδες αναρχικους, γνωστους -αγνωστους κοκ ή απο τους μπαχαλακηδες αστυνομικους???????? Ας απαντησει καποιος!!!!
Δηλαδη τι ειναι αυτο που δεν μπορειτε να καταλαβετε καποιοι και τελος παντων ελατε καμια βολτα σε καποια διαδηλωση ξερολες ελληναρες του καναπε να φατε το χημικο σας να ισιωσετε λιγακι!!!
Αμαν πια σε αυτον τον τοπο!! Ολοι μονο να μιλανε ξερουν μονο!! Γι αυτο μας εχουν καταντησει ετσι!! Ξυπνατε ρε!!!
Ο φοβος σας ειναι ο χειροτερος εχθρος μας....το πιασατε φιλοι??

Αναγνώστης

--------------------

ΠΡΟΣ ΕΑΣΥΑ.ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Αγαπητοι συναδελφοι,ιδιως των υατ-υμετ,ειτε χτυπησατε ειτε οχι,ακουστε καλα.πατε σε εναν οποιοδηποτε δικηγορο της αρεσκειας σας και πεστε του...κυριε δικηγορε μου,η υπηρεσια μου,με διαταζει να δουλευω 20-22 ωρες την ημερα χωρις φαγητο ,χωρις νερο και τα νευρα μου τεντωμενα και τον οργανισμο μου παντα σε υπερανταση,ποσο μπορω να αντεξω κατω απο αυτες τις συνθηκες να μπορω να κανω σωστα την δουλεια μου;;;;ποσο μπορω να δουλεψω ,ωστε να μην βαλω σε κινδυνο την ζωη μου,και των αλλων ανθρωπων που διαδηλωνουν;;;;μηπως μετις διαταγες τους,βαζουν τη σωματικη μου ακαιραιοτητα σε κινδυνο;;;;μηπως,λεω μηπως,επειδη φερω και μαζι μου οπλο που εσεις μου δωσατε ενεργησω λαθος,τοτε ποιος ειναι υπευθυνος;ποιος θα παρει την ευθυνη;;;;20 χρονων παιδια ειμαστε και καλουμαστε να φερουμε εις περας δυσκολες καταστασεις,και με την βοηθεια του θεου,μεχρι τωρα τα καταφερνουμε χωρις μεγαλες απωλειες,και απο τις δυο πλευρες.ποιος μου λεει ομως αυριο τι θα γινει;;;;κυριε δικηγορε μου,,,μηπως ολοι αυτοι θετουν! Τη ζωη μου σε κινδυνο;;;ξαναραταω.μηπως πρεπει να προεβω σε μυνησεις κατα παντος υπευθυνου;;;λεω μηπως.μηπως κυριοι του σωματειου αυτη ειναι δουλεια δικια σας;αλλιως ποιος ειναι ορολος σας;;;οι χοροεσπεριδες;;;οι δικηγοροι μας γιατι πληρωνονται;ποια τα μετρα που λαμβανει η πολιτεια για να μας προστατευσει;;;γεμισε το 401 στρατιωτικο νοσοκομειο με τραυματιες συναδελφους,και σεις απων,οπως παντα.σας καλω ολους να προσφυγετε να διεκδικησετε τα δικαιωματα μας.ειμασστε ανθρωποι και οχι ζωααα.υς'''''καπως ετσι οι συγγενεις του συναδελφου διεκδικησαν αποζημιωση απο την πολιτειî! ‘,και την πηραν,γιατι το δικαστηριο εκρινε οτι εκθεσε τον συναδελφο σε κινδυνο με αποτελεσμα το θανατο αυτου.η παναγια μαζι σας,και καντε οτι σας φωτισει ο θεος.
 

Αναγνώστης


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!