tromaktiko: Σχετικά με την απάντηση στον οικονομολόγο

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Σχετικά με την απάντηση στον οικονομολόγο



Μη μπαίνεις σε χωράφια που δε γνωρίζεις.
αεπ = gdp, και οχι gnp που σημαινει κατι αλλο και προσδιορίζεται απο...
άλλους παράγοντες, =ισον gross domestic product. (τουλαχιστον οταν αναφερομαστε σε χρέος 150& του αεπ, εννοουμε αυτο).ακαθαριστο εγχώριο προϊόν. ΑΕΠ....... απο τα αρχικα το καταλαβαίνεις. αρα ακυρο το επιχειρημα σου. Δευτερον, οι επενδύσεις που λες ειναι μηδαμινές που κανετε. Και σιγα τις καταθέσεις που εχουν οι Έλληνες του εξωτερικου μεσα στην Ελλάδα. Ισα ισα, οσοι φυγανε, βγαλανε τα λεφτα τους απο τις τράπεζες τις ελληνικές, και ποσο μαλλον τωρα που φοβουνται οτι θα παμε δραχμη και πιστευουν οτι ετσι θα πλουτισουν, αφου θα εχουν υποτιμημένο νομισμα. Τι επενδύσεις εχετε στην Ελλάδα?? Οταν ολα τα καφε εστιατροτια με ελληνικη σημαια , τα ανοιγετε στην Αστορια πχ. πες μου μια επενδυση??? Στο μονο που συμφωνουμε ειναι ο τουρισμός που όμως πιστευω οτι οι ξενοι τουρίστες προσφερουν πιο πολλα απο εσάς. Το 150% του χρέους μας όντως υπαρχει, αλλα ειναι στο ακαθάριστο εγχωριο ξανε λεω εγχωριο (domestic ) προιον.
Δε σας βαζω ολου σε ενα τσουβαλι, αλλα το οτι καποιοι εφυγαν να γλιτωσουν στρατο και στο ντου θα μας βλεπουν απο το cnn και θα κανουν οτι λυπουνται ειναι αληθεια. Οπως και οτι κάποιοι μετα απο ενα χρονο παραμονης στην Αγγλετερα, ερχονται εδω και μιλανε σπαστα ελληνικα και τσ τσ τσ. τσι κανετσε ξσεδλεφε?? επιτηδες.
Οσο για το αλλο ναι ειμαστε εμεις οι πρωταγωνιστες, εμεις φταιμε 90% που τους ψηφιζαμε. Καλα να παθουμε. Αλλα μη ξεχνας οτι οσο εσυ δεν επαναπατριζεις τα κεφαλαια σου να βοηθησεις καπως στην ανορθωση της οικονομιας μας, εχεις μεριδιο ευθυνης. Διοτι δρας οπως ο Ομπαμα. ''σωστε την Ελλαδα καντε κατι αλλα, χωρις να κανει κινησεις ουσιαστικες΄΄. Και μη τρελαθουμε, εμεις τρωμε το αγγουρι, εμεις ζουμε το συστημα απο μεσα. Δε γιναμε φυγαδες. Το ιδιο ειναι με καποιους που βγηκανε εξω να πλουτισουν?. Πληρωνε φορους στο ξενο κρατος, πληρωνε προιοντα ξενα, κανε εκει επιχειρησεις που προσφερον στο αεπ αλλης χωρας, και ελα εδω να μου αγοραζεις οικοπεδα στα νησια, να μου το παιζεις πατριδα και ιστορια μια φορα τον Αυγουστο που ερχεσαι. Και μετα ελα να μου πεις οτι προσφερεις.
Ξαναλεω ξερω Ελληνες που μας πονανε και μας αγαπανε. Ξερω και Ελληνες, μειοψηφια θελω να πιστευω, που λενε βλεποντας τα χαλια μασς σημερα/''πω πω καλα εκανα και εφυγα'' και ο θεος να τους βοηθησει'' και ξερω και αρκετους Πορτοκαλους και θειες απο το Σικαγο.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_1114.html
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!