tromaktiko: Περί δειλών απάτριδων

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Περί δειλών απάτριδων



Αναφέρομαι σε όσους μας γράφουν για τη φυγή τους στο εξωτερικό αφού αραδιάσουν φτηνές δικαιολογίες...
για την αδικαιολόγητη δειλία τους και φυσικά περιγράφουν τον παχυλό πλέον μισθό και τα διάφορα πλεονεκτήματα της ζωής τους εκεί, αλλά με χαιρέκακο ύφος και υποτιμώντας όλους εμάς που μένουμε εδώ και αγωνιζόμαστε.

Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι οι Έλληνες δεν θα πρέπει να βγαίνουν στο εξωτερικό. Το αντίθετο μάλιστα. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας οι επαφές μας με άλλους λαούς μάς βοήθησαν να εμπλουτίσουμε τον πολιτισμό μας και να προοδεύσουμε. Δεν ήμασταν γενικά ποτέ «κλειστοί» σε επιρροές. Εγώ προσωπικά έχω ζήσει, σπουδάσει και εργαστεί, εκτός από την Ελλάδα, σε άλλες τρεις χώρες της Ευρώπης, πράγμα που με βοήθησε ιδιαίτερα και γενικά γνώρισα τα θετικά και αρνητικά τους. Ωστόσο, τώρα στα 30 μου είμαι στην πατρίδα μου που με χρειάζεται για να βοhθήσω όσο μπορώ να αλλάξει η κατάσταση. Γιατί να φύγω εγώ από τα χώματά μου που τα έχουν ποτίσει με το αίμα τους οι παππούδες μου; Και γιατί ν’ αφήσω να γίνουμε αποικία των λαθροόρκ; Δόξα τω Θεώ, έχω ακόμα δουλειά, αλλά και να μην είχα θα προτιμούσα να τρώω τα φύλλα από τα δέντρα παρά να εγκαταλείψω τη χώρα στη μέση του πολέμου που βρισκόμαστε.

Ναι, έχουμε πόλεμο, το είδος πολέμου που προηγείται του πολέμου με τα συμβατικά όπλα. Δεν χρειάζεται πλέον να είναι κανείς προφήτης ή ειδικός στη γεωπολιτική για να δει τι έρχεται. Επομένως, καλύτερα που φεύγετε εσείς οι προδότες και καθόλου δεν μας απασχολεί γιατί Εφιάλτες υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα στην Ελλάδα. Οι υπόλοιποι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δεν θέλουμε να έχουμε και ένα εσωτερικό μέτωπο να αντιμετωπίσουμε πέρα από το εξωτερικό. Και κανείς δεν θα σας καλέσει πίσω, όπως ανέφεραν κάποιοι, όταν φτιάξουμε πάλι τη χώρα μας, oπως ποτέ δεν καλέσαμε και τους ομογενείς από Αμερική, Αυστραλία κ.λπ. οι οποίοι από τη δεύτερη-τρίτη γενιά δεν ξέρουν καν ελληνικά και είναι ανίδεοι περί των ελληνικών θεμάτων, αφού μάλιστα διάβασα ότι ζητούσαν συναίνεση, όπως η Μέρκελ και οι άλλοι, δηλαδή βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Εμείς εδώ ζητάμε να ξεκουμπιστούν όλοι τους και όχι να το ψήφιζαν αντί για τους 155 και οι 300! Πάτε καλά;

Ενώ έκλαιγα με όσα γίνονται, διάβασα αυτό που έγραψε κάποιος στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_703.html
: «Προσωπικά η Ελλάδα θα είναι η οικογένεια μου, ο σκύλος μου, οι φίλοι μου, και 2 βδομάδες διακοπές το καλοκαίρι.» και πόσο αηδίασα! Υπάρχουν και πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα.

Στο καλό να πάτε και δεν χρειάζεται κάθε φορά να μας το ανακοινώνετε. Ποσώς μας ενδιαφέρει. Πάντως όσο μακριά και να πάτε, όσα χρήματα και να βγάλετε, ποτέ δεν θα ξεφύγετε από το γεγονός ότι είστε δειλοί και προδότες της πατρίδας, και μάλιστα όταν βρίσκεται στην πιο δύσκολη ώρα της. Δηλαδή επί τουρκοκρατίας τι έπρεπε να είχαν κάνει οι Έλληνες; Να σηκωθούν όλοι να φύγουν στη Φραγκιά όπως έκαναν κάποιοι; Τότε δεν θα υπήρχαμε εμείς, δεν θα υπήρχε Ελλάδα και δεν θα είχαν γραφτεί ορισμένες από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας της. Τώρα δεν εί! μαστε καν σε τόσο δύσκολη θέση και μπορούμε να πολεμήσουμε και θα τα καταφέρουμε χωρίς βοήθεια από ξένους, αλλά μόνοι μας και με τη χάρη του Θεού.

Μια βορειοελλαδίτισσα
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!