tromaktiko: Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λευτέρη Οικονόμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε:

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λευτέρη Οικονόμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε:



«Είχα μια μακρά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημέρωση από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας...
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες και οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί οι οποίοι κατεγράφησαν.
Η Δημοκρατική Συμμαχία θέλει να επανέλθει στη χθεσινή της πρόταση, που λέει ότι χρειάζεται άμεσα η σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, η οποία θα συζητήσει και θα επεξεργαστεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο ασφάλειας για τη χώρα. Ένα νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα που κατεγράφησαν τον τελευταίο καιρό.
Σήμερα χρειάζεται να ενώσουμε δυνάμεις για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ανομίας, η οποία υπάρχει κυρίως στην Αθήνα, αλλά και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις και να μην ξεχνάμε ότι ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει στη χώρα, επενδύσεις δεν μπορούν να έρθουν στη χώρα, αν δεν υπάρχει αίσθημα ασφάλειας και στους πολίτες και στους επενδυτές και στους τουρίστες και σε όλους».

ΔΗΜΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θεωρείται ότι επλήγη ο τουρισμός από όλα αυτά τα επεισόδια τα οποία είχαμε...

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ο τουρισμός επλήγη, η Αθήνα έδωσε την εικόνα μιας βομβαρδισμένης πόλης και οι τουρίστες οι οποίοι είχαν σκοπό να έρθουν στην Αθήνα και το είχαν αποδείξει, γιατί ο Ιούνιος ήταν ένας από τους καλύτερους τουριστικά μήνες γα την πόλη των Αθηνών, ετράπησαν σε άτακτη φυγή. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το δικαίωμα διαδήλωσης δεν μπορεί να οδηγεί στο να χάνουν άνθρωποι το ψωμί τους, διότι κλείνουν οι δουλειές τους.

ΔΗΜΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πιστεύεται ότι υπήρξε κατάχρηση εξουσίας από κάποιους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην πορεία, στη διαμαρτυρία;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Πιστεύω ότι η αστυνομία αυτή τη στιγμή κάνει τη δουλειά της καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες. Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν αστυνομικοί των 800 ευρώ, δηλαδή παιδιά τα οποία έχουν πέσει σε αυτό τον αγώνα, εκ των οποίων πάνω από 70 είναι σήμερα στο νοσοκομείο και μένουν στην ίδια θέση πάνω από 16 ώρες την ημέρα. Ας μην το ξεχνάμε αυτό, όταν εύκολα και μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, γίνεται μία προπαγάνδα εναντίον της αστυνομίας, την οποία δεν την αξίζει.

ΔΗΜΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θεωρείται ότι βρέθηκε πρόσφορο έδαφος για το λεγόμενο παρακράτος να λειτουργήσει σε αυτές τις συνθήκες;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν έχω δείγματα παρακράτους. Οι εξηγήσεις τις οποίες έδωσε η Ελληνική Αστυνομία είναι επαρκείς. Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν ζούμε πλέον την περίοδο της δικτατορίας. Στην Ελλάδα σήμερα δεν διώκεται το φρόνημα κανενός. Ας το καταλάβουμε, όπως και ότι η αστυνομία είναι σύμμαχος και όχι εχθρός.

ΔΗΜΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου πιστεύεται ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα της ύφεσης στην ελληνική οικονομία;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Πιστεύω ότι αυτό το μεσοπρόθεσμο θα έχει τεράστιες δυσκολίες εφαρμογής. Το έχω πει πάρα πολλές φορές. Ήταν το διαβατήριο για να πάρει η Ελλάδα την πέμπτη δόση. Αν όμως σήμερα δεν υπάρξει μία κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης αποφασισμένη να εφαρμόσει μία πολιτική και να δώσει δείγματα αποτελεσματικότητας, που αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί, το μεσοπρόθεσμο δεν θα δώσει καμία λύση.

ΔΗΜΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πιστεύεται ότι υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών; Οι εκλογές είναι το επόμενο βήμα;
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έχω πει ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θέλω να ελπίζω ότι ακόμη και τώρα την ύστατη στιγμή θα επικρατήσει σωφροσύνη. Η δε, χθεσινή δήλωση του κ. Σαμαρά όπου λέει ότι δεν θα ψηφίσει προκαταβολικά ούτε το «μνημόνιο 2» για τη νέα δανειοδότηση της Ελλάδας, το μόνο που κάνει είναι να βάζει φωτιά στο μπαρούτι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!