tromaktiko: Ανταπάντηση για το "Παραλίες NATURA"

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ανταπάντηση για το "Παραλίες NATURA"



Θέλοντας να αναδείξω την ανυπαρξία της δημοτικής και περιφερειακής στρατηγικής για το περιβάλλον έγραψα τις εντυπώσεις μου για την... επισκεψή μου στην προστατευμένη παραλία Μπάλος στην Κρήτη. (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/natura_07.html#more). Προφανώς και κατά ένεν παράξενο λόγο, κάποιος κύριος με αδιευκρίνιστη ιδιότητα, το θεώρησε σαν προσπάθεια δυσφήμησης της παραλίας. Και μου απάντησε με επιθετικό ύφος και με βαρείς χαρακτηρισμούς (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/natura_09.html#more). Προφανώς θίχτηκε απο την δημοσιοποίηση του θέματος και θεώρησε σωστό να με αντικρούσει. Αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να αναδείξει το πρόβλημα ακόμα πιό πολύ.
Καλέ μου κύριε μια απλή ανάγνωση και μέτρια γνώση Ελληνικών θα σας επέτρεπε να δείτε ότι πουθενά στο μηνυμά μου δεν παραπονέθηκα για την χρέωση του 1 Ευρώ, ίσα ίσα το πλήρωσα με καλοπροαίρετη διάθεση όπως επίσης τονίζω ότι δική μου προσωπική απόφαση ήταν να πάω οδικώς και επίσης δεν απαίτησα άσφαλτο ή έκανα κάποια σχόλια για το δρόμο. Ίσως η λέξη "κατσικόδρομος" να σας ξένισε, αλλά μάλλον πιό πολύ αναφερόταν στα πολλά μαντριά με κατσίκια που υπήρχαν κατα μήκος του. Δεν ξέρω αν αυτό συνάδει με την "προστατευόμενη" φύση αλλιώς θα το έθετα κι αυτό σαν ζήτημα, κατά πόσον δηλαδή κάποιος μπορεί να έχει το κοπάδι του σε προστατευόμενη ζώνη, και το μαντρί του μέσα στο δρόμο!!
Το βασικό όμως είναι άλλο. Το ότι εσείς θεωρείτε ότι εγώ δυσφημώ την παραλία σας επειδή δημοσιοποίησα κάποια κακώς κείμενα κατα την άποψή μου. Μάλλον όμως εσείς την δυσφημείτε χειρότερα με τα έργα σας. Δεν άφησα εγώ τα σκουπίδια στην ακτή ούτε το κοντέινερ στη θάλασσα. Προφανώς αυτά είναι αποδεκτά κατά την δική σας άποψη, είναι καλώς καμωμένα κατά την δική σας αισθητική, και σαφώς ικανοποιητικά κατά την δική σας παιδεία. Από το ύφος σας καταλαβαίνω ότι σωστά θεώρησα ότι κάθε μεσημέρι σχολάτε (γιατί η παραλία δεν χρήζει παραπάνω "προστασίας") και πάτε σπίτι σας ευχαριστημένος με το έργο που αποδώσατε.
Αλλά όταν μια "προστατευμένη" παραλία έχει μόνο εισπράκτορες και όχι φύλακες απο μόνη της αυτοαναιρείται. Η λέξη "προστατευμένη" σημαίνει ότι κάποιος υπάρχει για αυτό το σκοπό. Η ύπαρξη μόνο εισπρακτόρων ίσως θα παρέπεμπε πιό πολύ στο "αγοραία".
Όταν δεν ελέγχει κανείς ποιός στήνει καντίνες (παράνομες κατα δική σας ομολογία) και αφήνει κάπου στο μέλλον την απομακρυνσή τους, αλλά ελέγχει τους περαστικούς να πάρει το 1 Ευρώ, σημαίνει τοπικιστικά χατηράκια στον ιδιοκτήτη της. Αλήθεια άν πάω εγώ και πουλάω τυρόπιτες στην παραλία χωρίς να στήσω καντίνα θα αφήσετε και εμένα να το κάνω μέχρι κάπου στο μέλλον να με διώξετε?
Όταν οι ίδιοι που υποτείθεται ότι φροντίζουν για την καθαριότητα αφήνουν μέσα στην θάλασσα ένα ολόκληρο κοντέινερ με πίσσα και σκουπίδια, τότε πραγματικά αρχίζω να αναρωτιέμαι "ποιός απο τους προστάτες θα μας προστατέψει". Δεν θέλω να σχολιάσω την αστεία δικαιολογία σας γι αυτό το εμετικό σκηνικό.
Πιστέψτε με κυριέ μου πως αν αντί να κάθεστε και να συλλέγετε Ευρώ, ασχολούσασταν λίγο με την επιτήρηση και προστασία ενός επίγειου παραδείσου όπως είναι η παραλία αυτή, και απλά είχατε έναν κουμπαρά στην έξοδο για ενίσχυση ενός πραγματικού έργου που συντελείτε, θα μαζεύατε πιό πολλά λεφτά. Γιατί εσείς μπορεί να θεωρείτε ότι ο Έλληνας έχει μάθει στο τζάμπα (ίσως λόγω θέσης ή προσωπικής κουλτούρας), εγώ ξέρω ότι έχει φιλότιμο και ξέρει να ανταμείβει κάθε καλή προσπάθεια. Και για το Ευρώ αυτό το δούλεψε και δεν του το χάρισαν κάποιοι μπαρμπάδες απο την Κορώνη, οπότε έχει περισσότερη αξία.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!