tromaktiko: Σχετικά με: "Το πανίσχυρο υπερόπλο του ανθρώπου ενάντια στην νέα τάξη π‏ραγμάτων "

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σχετικά με: "Το πανίσχυρο υπερόπλο του ανθρώπου ενάντια στην νέα τάξη π‏ραγμάτων "



Αφορα  "Το πανίσχυρο υπερόπλο του ανθρώπου ενάντια στην νέα τάξη π‏ραγμάτων " Ευτυχως που εσυ ο ιδιος θεωρεις τον εαυτο σου μη καλουπωμενο σε πολιτικες και κομματικες γραμμές, γιατι καποιος αλλος που διαβαζει αυτα που λες θα πιστευε ακριβως το αντίθετο.
Λυπαμαι που για σενα οποιοσδηποτε αντικουμμουνιστης ανηκει σε συγκεκριμενο "πολιτικο χωρο" και ειναι "νεοελληνας". Μηπως η ελευθερη μη καλουπωμενη σκεψη ειναι προνομιο των αυτοχαρακτηριζομενων ως "αριστερων"?
Ολα αυτα που αναφερεις περι εκμετάλλευσης των πορων Αφρικανικων χωρων απο τους δυτικους ειναι γνωστα απο τα παιδικα μας χρονια. Δεν το ανεφερα γιατι το θεωρουσα δεδομενο. Εγω αναφερομουνα στο τωρα. Αν εχεις να προτεινεις κατι ρεαλιστικο για να αλλαξει η αδικια αυτη στον πλανητη μπορεις να το πεις. Το να ειρωνευεσαι ομως τις θρησκευτικες πεποιθησεις καποιων με τετοια επιχειρηματα το βρισκω τελειως ανουσιο. Μπορει να σου ειναι δυσκολο να το καταλάβεις, αλλα θρησκευτικο συναισθημα και πνευματικοτητα δεν ειναι και τοσο αντιθετες εννοιες. Αμα διαβασεις λιγο Osho (ιδιαιτερα τις διαλεξεις του πανω στα αποφθεγματα του Ηρακλειτου) θα καταλαβεις οτι η θρησκευτικοτητα ειναι μια ευρυτερη εννοια απο αυτο που εχεις στο μυαλο σου. Ισως να μπορεσεις και να συνειδητοποιησεις οτι ναι, μπορει καποιος να πιστευει σε μια ανωτερη δυναμη - ενεργεια αν θες - που δε σου χρωσταει εσενα καμμια εξηγηση στο γιατι τα παιδακια πεθαινουν στη Σομαλια. Οσο για το αν θα μπορουν οι διαθεσιμοι ποροι του πλανητη να θρεψουν ολον τον πληθυσμο της γης τα επομενα χρόνια, δεν εχω τιποτα να πω. Απλως ψαξτο λιγο παραπανω. Ειναι βλεπεις λιγο πιο περιπλοκο το θεμα.
Λες οτι εισαι αντιθετος με την πολιτικη εφαρμογη της κουμμουνιστικης θεωριας. Αν το συνδυασω με το κραξιμο που ριχνεις στον καπιταλισμο τεινω να συμπερανω οτι συμφωνεις -σε καποιο βαθμο εστω- με τη θεωρια του κουμμουνισμου, αλλα οχι με την πολιτικη εφαρμογη της. Απο την στιγμη που ο κουμμουνισμος ειναι μια πολιτικη θεωρια αυτο ειναι λιγο προβληματικο, ξερεις. Η πολτικη εφαρμογη ηταν το πειραμα που εγινε για να τεσταριστει η θεωρια. Εαν κρινω απο τα αποτελεσματα του στις περισσοτερες χωρες που εφαρμοστηκε, μαλλον απετυχε οικτρα. Οταν ενα πειραμα φυσικης αποτυγχανει, συνηθως οι επιστημονες αλλαζουν την θεωρια, δεν περιμενουν να αλλαξουν οι φυσικοι νομοι. Δεν υπερασπιζομαι τον καπιταλισμο - οχι τουλαχιστον με τη σημερινη του μορφη - αλλα σιγουρα πιστευω οτι εαν θελουμε να αλλαξει κατι πρεπει να βρουμε κατι καινουριο και οχι να ανατρεχουμε σε λαθος θεωριες.
Οσο για τους μεταναστες, λες ".. για κάποιο λόγο φέρονται ετσι..¨και φανταζομαι οτι το ετσι αναφερεται στα εγκληματα. Χαιρω πολυ. Ολα τα πραγματα για καποιο λογο ειναι οπως ειναι. Και σιγουρα ο λογος αυτος ειναι αρκετα περιπλοκος για να ερμηνευτει με πεζες υλίστικες προσεγγισεις. Περαν τουτου ομως, το θεμα των συνανθρωπων μου ηλικιωμενων που δεχτηκαν επιθεση απο λαθρομεταναστες δεν ειναι το να κατσουν να ψαξουν γιατι αυτος που τους σφαζει με το μαχαιρι κανει αυτο που κανει. Και οταν σπαει ο σωληνας στο σπιτι και πλημμυριζει ειναι επειδη το νερο υπακουει στo νομο της βαρυτητας, αλλα δεν ξεκιναμε τη συζητηση απο εκει. Απλως φτιαχνουμε το σωληνα. Οσο για το ντοκιμαντερ που μου εστειλες - και ειναι πραγματι πολυ ενδιαφερον αν και δεν το ειδα ολο ακομη αλλα στα γρηγορα- δεν ξερω ποια περιμενες να ειναι η αντιδραση μου. Σας ανθρωπος κατανοω απολυτα τους Καναδους στη συγκεκριμενη φαση χωρις να ισχυριζομαι οτι φταινε οι Ελληνες.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!