tromaktiko: Νέες γερανογέφυρες θα στηθούν στο λιμάνι Λεμεσού

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Νέες γερανογέφυρες θα στηθούν στο λιμάνι Λεμεσού



Στην αγορά τριών νέων γερανογεφυρών, προχωρεί η Αρχή Λιμένων, στοχεύοντας στη βελτίωση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών του λιμανιού της Λεμεσού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Λιμένων έδωσε ήδη σχετικές οδηγίες σε αρμοδίους υπηρεσιακούς λειτουργούς του Οργανισμού να προχωρήσουν στην ετοιμασία των απαραίτητων εγγράφων, όρων και προδιαγραφών, ώστε μέχρι τέλος Οκτωβρίου να προκηρυχθούν διεθνείς προσφορές σε ενδιαφερόμενους οίκους για αγορά τριών νέων γερανογεφυρών τύπου «Super post panamax» έναντι δαπάνης €24 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του λιμανιού Λεμεσού.

Η αγορά και η παράδοση των τριών νέων γερανογεφυρών, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων θα πρέπει να γίνει μέχρι τέλος του 2013, ώστε να συμπέσει με την αποπεράτωση του έργου του νέου κρηπιδώματος και κατ’ επέκταση του ήδη υφισταμένου κρηπιδώματος στη βόρεια πλευρά της δυτικής λεκάνης του λιμανιού-(West Βasin) κατά 500 μέτρα, ώστε το συνολικό μήκος να αυξηθεί από 300 σε 800 μέτρα. Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της υποδομής του λιμανιού με τη δημιουργία ικανοποιητικού χώρου πρόσδεσης και αποδοτικότερης εξυπηρέτησης μεγάλων πλοίων τελευταίας γενιάς, τύπου ULCS(Ultra Large Container Ships) διαμετακομιστικού φορτίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!