tromaktiko: Η κατάντια δεν είναι τωρινή

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Η κατάντια δεν είναι τωρινή



Ετών 33. Μεγάλωσα σε πολλές γειτονιές αλλά αυτή είναι η πιο μεγάλης διάρκειας και ισχυρών αναμνήσεων γειτονιά. Γιατί όμως αυτή η γειτονιά να γίνει θέμα;
Αυτός ο "δρόμος" βρίσκεται στο κέντρο της Μυτιλήνης. Σε μία γειτονιά όπου ζουν 8 οικογένειες και δραστηριοποιούνται 5 επιχειρήσεις. Είναι ένα δρομάκι 150 μέτρων μάξιμουμ.
Δεν είναι σε κάποιο χωριό της ξεχασμένης Ελλάδας. Δεν είναι εικόνα από κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είναι μία γειτονιά στην Μυτιλήνη, πρωτεύουσα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Ελλάδα του 2011. Στην πόλη όπου βρίσκεται και λειτουργεί δικαστήριο, πανεπιστήμιο και όλες οι υπηρεσίες της περιφερειακής διοίκησης του Ελληνικού κράτους...
Στα μάτια μου είναι ένας δρόμος που αντικατοπτρίζει την εικόνα της σύγχρονης πραγματικότητας στην όμορφη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Είναι μία εικόνα τριτοκοσμικής χώρας που είναι παρατημένη στο έλεος ανίκανων πολιτικάντηδων και επικίνδυνων ανθρώπων.
Και ας μην βιαστούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους κατοίκους... Αυτοί έχουν διαμαρτυρηθεί δεκάδες φορές. Σε αυτιά κουφών όμως.
Η επίσημη απάντηση του κράτους μέσω του Δήμου είναι ότι περιμένουν να περάσει από κει ο βιολογικός καθαρισμός... Τότε θα φτιάξουν το δρόμο!
Εμένα όμως η ερώτησή μου δεν έχει ακόμη απαντηθεί. Γιατί θα πρέπει να έχω φτάσει στο 1/3 της ζωής μου και ακόμη να απορώ γιατί θα πρέπει να αναπνέω τη σκόνη από το... δρόμο της Ελλάδας του 2011; Γιατί θα πρέπει να ανέχομαι να βλέπω εκατομμύρια ευρώ να έχουν σπαταληθεί για δρόμους και καλλωπισμούς στην πόλη αυτή (αμφιβόλου αισθητικής και λειτουργικότητας) και να μην απαιτώ να στρώσουν αυτό το δρομάκι 150 μέτρων με λίγο τσιμέντο έστω; Γιατί θα πρέπει να ...περιμένω τον βιολογικό καθαρισμό μέχρι να πεθάνω;
Έχω δει ανθρώπους ηλικιωμένους να προσπαθούν να περπατήσουν σε αυτό το... μονοπάτι. Έχω δει γέρους να τσακίζονται και να πέφτουν κάτω και απορώ γιατί θα πρέπει και οι δικοί μου γονείς να προσέχουν σε λίγα χρόνια πώς περπατάνε και που;
Πού βρίσκεται η κοινωνική ευασθησία (λέμε τώρα) της τοπικής ηγεσίας; Αυτή φαίνεται αναλώθηκε όλη όταν πριν καμιά εικοσαετία στρώθηκε με τσιμέντο μία παρακείμενη περιοχή και μέχρι το σημείο που έφτανε μέχρι την Μασωνική Στοά στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης. Καλύψαν λοιπόν με τσιμέντο ολόκληρη περιοχή και μόλις έφτασαν να καλλωπίσουν και την είσοδο έξοδο της Μασωνικής Στοάς απλά σταμάτησαν και αντελήφθηκαν ότι από τα υπόλοιπα 150 μέτρα θα.. περάσει ο βιολογικός καθαρισμός!
ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ!
Και φυσικά η γελοιότητα δεν σταματάει εδώ.
Σε σχετικό μου email που στάλθηκε πριν από 2 εβδομάδες στο Δήμο Μυτιλήνης δεν έχω πάρει ακόμη έστω και ένα μήνυμα ότι διάβασαν το email μου...
Το χειρότερο είναι ότι η κατάσταση η συγκεκριμένη επαναλαμβάνεται σε πολλά σοκάκια της πόλης κάνοντάς με να αναρωτηθώ ποιος είναι αυτος που φταίει τελικά. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι ή αυτοί που είναι υπεύθυνοι να εκλέγουν τους υπεύθυνους;
Και για να κλείσω θα κάνω άλλη μία αναφορά που συνθέτει το μεγάλο πρόβλημα της αστικής συμπεριφοράς και λειτουργίας στη συγκεκριμένη περιοχή.
Σε χαρακτηρισμένη πολεοδομικά περιοχή για ελαφρές χρήσεις λειτουργεί, δίπλα σε σπίτια και αυλές ένα οινοποιείο! Οι αποθήκες του οινοποιείου ως γνωστόν φέρουν οινόπνευμα!
Σε μία λοιπόν ευρωπαϊκή πόλη όπου έχουμε κάνει νόμους και έχουμε αποσύρει βενζινάδικα από τον ιστό της, επιτρέπουμε και αδειοδοτούμε οινοποιείο να παρασκευάζει, συσκευάζει, αποθηκεύει οινοπνευματώδη ποτά αλλά και αγνό οινόπνευμα! ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ.
Τελικά, η εικόνα αυτής της κατάστασης είναι βγαλμένη από την ανατολή και όχι από τη δύση που τόσο υπερηφανευόμαστε ότι ανήκουμε. Ανήκουμε τελικά στην Τουρκιά.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!