tromaktiko: Στα άκρα οι σχέσεις κυβέρνησης δικαστών

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Στα άκρα οι σχέσεις κυβέρνησης δικαστών



Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης , μετά την συνάντηση που είχε ο Υπουργός Μ. Παπαϊωάννου...
με τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Δικαστικών Ενώσεων. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για αποχή από τα καθήκοντα τους.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής: «η μεταφορά της κίνησης του «δεν πληρώνω» στο χώρο των δικαστηρίων ως κίνηση του «δεν δικάζω» αποσταθεροποιεί μία από τις βασικές θεσμικές λειτουργίες του κράτους, δυναμιτίζοντας τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος ...ένας κλάδος, όπως ο κλάδος της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να απέχει από την εθνική προσπάθεια σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας και πολύ περισσότερο να μην τηρεί τις συνταγματικές του υποχρεώσεις. Η χώρα διέρχεται κρίση, και απαιτεί συστράτευση και συμμετοχή όλων στα βάρη. Ιδιαίτερα όσων απολαμβάνουν σε σχέση με τους λοιπούς πολίτες, ισοβιότητα και ειδικές αμοιβές. Τα όποια όρια διεκδίκησης δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις συνταγματικές ρυθμίσεις».

Ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε στους εκπροσώπους των Ενώσεων : «ότι σύμφωνα με τα άρθρα 23 του Συντάγματος και 40 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων απαγορεύεται η απεργία στους δικαστικούς λειτουργούς με οποιαδήποτε μορφή, στην οποία περιλαμβάνεται η στάση εργασίας και η αποχή, όπως έχουν κρίνει τα ίδια τα δικαστήρια. Συνεπώς η απόφαση της συγκεκριμένης Ένωσης στερείται νομιμότητας καθώς αποτελεί μορφή απεργίας και βρίσκεται σε αντίθεση με τη ρητή συνταγματική επιταγή.»
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!