tromaktiko: Προλαβαίνει η Εκκλησία τον Δήμο Τρικκαίων στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο»

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Προλαβαίνει η Εκκλησία τον Δήμο Τρικκαίων στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο»



Σύμφωνα με τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Αθανάσιο Γκιουλέκα: «Με τη βοήθεια του Θεού, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός... ο χώρος που θα στεγαστεί το «Παντοπωλείο» της ενορίας μας θα είναι έτοιμος, αφού θα έχει τοποθετηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός και από αρχάς Δεκεμβρίου θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους δικαιούχους του.

Το «Ενοριακό Παντοπωλείο» είναι ένα μεγάλο βήμα που γίνεται στην πόλη μας, για την καταπολέμηση της φτώχιας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν επιχορηγείται από κανένα κρατικό φορέα και στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην αγάπη και την προσφορά όλου του απλού κόσμου. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώσαμε στο Εκκλησίασμα την δημιουργία του "Ενοριακού Παντοπωλείου" και από την πρώτη κιόλας ημέρα άρχισαν να καταφθάνουν συνάνθρωποί μας με τρόφιμα σε σακούλες. Έβλεπα ανθρώπους που δεν είναι πλούσιοι, που οι οικονομικές τους δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες, να φέρνουν ό,τι μπορούν, όχι από το περίσσευμά τους αλλά από το υστέρημά τους.

Ανθρώπους με ένα πακέτο μακαρόνια στα χέρια να το προσφέρουν στο «Παντοπωλείο» για κάποιον που βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση από αυτούς, για κάποιον που το στερείται.

Όποια λόγια και αν πω θα είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν το μεγαλείο της ψυχής αυτών των ανθρώπων, τους ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου και προσεύχομαι στο Θεό να τους το ανταποδώσει πολλαπλασίως». 
trikalanews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!