tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Φασόλια με σπανάκι ηπειρώτικα

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η συνταγή της Ημέρας: Φασόλια με σπανάκι ηπειρώτικα



Φασόλια με σπανάκι ηπειρώτικα...


Υλικά συνταγής
500γρ. φασόλια μέτρια
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
6 ώριμες ντομάτες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής
Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια σε κρύο νερό. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε με κρύο νερό να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30-35 λεπτά, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα. Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε το ζουμί τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα βάζουμε στο πυρέξ.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι ίσα-ίσα να μαραθεί. Το βάζουμε κι αυτό στο πυρέξ. Προσθέτουμε στο πυρέξ τα φασόλια,τις ντομάτες, ζουμί από τα φασόλια τόσο όσο να σκεπάζει τα υλικά καλά, αλάτι και πιπέρι. Αν σας αρέσουν τα πικάντικα φαγητά προσθέστε στο πυρέξ 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά από το φαγητό. Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε χλιαρό το φαγητό.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!